Vremea bună şi ofertele i-au adus pe albaiulieni la Târgul Grădinarului

18 martie 2012 16:100 comments

În weekendul care s-a încheiat, la complexul Alba Mall a avut loc cea de a treia ediţie a „Târgului Grădinarului”. Vremea caldă din ultimele 3 zile (temperaturi de peste 20 de grade chiar dacă suntem în martie) a ţinut cu organizatorii Târgului, iar albaiulienii au venit să vadă cele mai noi propuneri în domeniul grădinăritului.
Marcă a Consiliului Judeţean Alba, Târgul Grădinarului a reunit producători din domeniu, care au prezentat o ofertă bogată: de la flori şi aranjamente florale, seminţe de flori şi legume, bulbi şi butaşi, plante decorative, arbuşti, pomi fructiferi şi ornamentali sau viţă de vie, până la produse fitosanitare, unelte de grădinărit, mobilier specializat şi decoraţiuni pentru grădină, accesorii şi echipamente agricole, sisteme automatizate de irigare, documentaţie de specialitate (cărţi) etc.
Noutatea acestei ediţii a constituit-o secţiunea dedicată grădinarilor întreprinzătorilor, unde specialişti în cultura alunilor şi a trufelor au organizat conferinţa „Culturile de aluni şi trufe: o alternativă la culturile tradiţionale”; celor interesaţi li s-au explicat elemente de înfiinţare a culturilor, avantajele acestora şi sprijinul acordat la cultivare şi valorificarea superioară a produselor rezultate.
Nu au lipsit elementele de atracţie pentru vizitatori: fântâna arteziană, o demonstraţie de Ikebana – recunoscuta artă japoneză de aranjare a florilor, o expoziţie de pictură, un atelier de grădinărit, unde vedetele, de această dată, au fost plantele aromatice răsădite de copii. Albaiulienii care au fost prezenţi la Târg s-au putut delecta cu aromele de primăvară găsite în ceaiul celor de La Băcănie.
Profesionişti cu experienţă i-au consiliat pe toţi cei interesaţi în proiectarea grădinii sau spaţiilor verzi, văzând imagini în trei dimensiuni a designului ales. Cei mici s-au întrecut în concursul „Cea mai veselă căsuţă de păsărele”.
Să mai notăm că la deschiderea Târgului au fost prezenţi numeroşi politicieni, care se dovedesc neînduplecaţi rivali pe scena publică, dar care în ambianţa liniştită a grădinilor colorate, vii, plăcute, au schimbat amabilităţi, au discutat ca nişte prieteni: Puterea (PDL-ul) a fost reprezentată de Ion Dumitrel (gazdă a evenimentului), primarul Mircea Hava, deputatul Corneliu Olar, Sorin Bumb, iar din partea Opoziţiei au fost prezenţi deputatul PNL Teodor Atanasiu, Florin Roman, consilierul local PNL Gabi Pleşa, consilierul judeţean PNL Simion Creţu, fostul deputat Nicolae Popa, consilierii judeţeni PSD Eugen Popa şi Ioan Florea. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com