Weekend „de foc” pentru jandarmii din Alba
În perioada 19-21 mai jandarmii albaiulieni vor acționa zilnic pe raza județului Alba, în scopul asigurării climatului de ordine și liniște publică, fiind intensificate misiunile specifice pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.
Având în sarcină şi menținerea climatului de ordine și siguranță publică, în perioada 19-21 mai, peste 100 de jandarmi albaiulieni vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică la manifestările cultural-artistice, sportive și religioase ce vor fi organizate pe întreg teritoriul județului Alba:
În perioada 19-21 mai în exteriorul și în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Alba Iulia, pe timpul desfășurării manifestării cultural-artistice Târgul de Carte „Alba Transilvania”.
În perioada 20-21 mai în localitatea Negrileasa pe platoul de lângă Poiana cu Narcise, pe timpul desfășurării manifestării cultural-artistice „Sărbătoarea Narciselor”.
În data de 19 mai pe stadionul C.S.O. Cugir, pe timpul desfășurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a-III- a, dintre echipele A.F.C. Metalurgistul Cugir și F.C. Unirea Dej.
În data de 19 mai pe stadionul comunal Sântimbru din localitatea Galtiu, pe timpul desfășurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a-III- a, dintre echipele A.F.C. Unirea 1924 Alba Iulia și C.N.S. Cetatea Deva.
În data de 21 mai în localitatea Geoagiu de Sus, comuna Stremț, pe timpul desfășurării unei manifestări cultural-artistice „Fii Satului Geoagiu de Sus”.
În data de 21 mai în localitatea Ceru Băcăinți, pe timpul desfășurării unei manifestări cultural-artistice „Întâlnire cu fii satului”.
În data de 21 mai în localitatea Dumbrava, la Mănăstirea Dumbrava, pe timpul desfășurării slujbei religioase.
În data de 21 mai la Mănăstirea Afteia din localitatea Mărgineni, comuna Săliștea, pe timpul desfășurării slujbei religioase Hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena.
RECOMANDĂRILE Jandarmeriei Alba:
– să respecte precizările organizatorilor și recomandările forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de conviețuire socială.
– activitățile stabilite trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, fără a pune în pericol ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, proprietatea publică și privată.
– participanții nu trebuie să aibă asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a ordinii și liniștii publice.
– să nu lase autoturismele proprietate personală descuiate sau cu bunuri la vedere în interiorul acestora și să acorde o atenție deosebită modului de asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje) precum și a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile), să nu lase copiii nesupravegheați.
– în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau le este tulburată liniștea, cetățenii pot solicita sprijin la numărul unic pentru situații de urgență 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.