YouthBank Alba își face echipa pentru anul 11 de program!

29 august 2019 16:090 comments

În fiecare an, echipa YouthBank primește în rândurile ei tineri entuziaști, motivați să schimbe în bine comunitatea și să se dezvolte ei înșiși. Anul școlar 2019-2020 va fi al 11-lea în care Fundația Comunitară Alba implementează acest program, care oferă atât de mult comunității și tinerilor ei.

 

Pot aplica pentru a intra în echipa YB elevii de clasele IX – XII din județul Alba. Pentru aceasta, trebuie să completeze și trimită formularul disponibil pe inscriere.fundatiacomunitaraalba.ro până cel târziu miercuri, 11 septembrie 2019, orele 23:59. Cei interesați pot afla informații suplimentare prin e-mail – yb@fundatiacomunitaraalba.ro sau telefon – 0785 388 048.

 

Echipa YouthBank este alcătuită din tineri cu inițiativă care, prin training-uri și implicare în comunitate, își dezvoltă abilități importante pentru viitorul lor: leadership, comunicare, muncă în echipă, negociere, fundraising, management de proiect și financiar. Membrii echipei întâlnesc actori importanți ai comunității – cetățeni activi, firme, instituții, iar împreună cu ei sprijină generația tânără să realizeze proiecte importante pentru ea și comunitate prin crearea și administrarea transparentă a Fondului YouthBank, destinat proiectelor implementate de tineri.

 

Alba are cel mai longeviv program YouthBank din România și singurul care funcționează de 10 ani neîntrerupt. Asta pentru că în comunitatea noastră au existat mereu adolescenți care au vrut să se implice, să-și transforme ideile în proiecte și să încerce să schimbe lucrurile în bine. Pentru că Fundația Comunitară nu a renunțat niciodată să caute acești tineri și să găsească pentru ei, în comunitate, parteneri care să îi susțină. An de an companii, organizații, instituții și cetățeni din județul nostru au susținut YouthBank. Alba a câștigat tineri mai buni, cu o mentalitate adecvată, lideri în generația lor și, cel mai probabil, lideri ai comunității de mâine.

 

YouthBank începe anul școlar 2019-2020 având ca principali parteneri locali Municipiul Alba Iulia, Aloref, Ancău Company și Giro, ca parteneri Casa de Cultură a Studenților și Deko Team, iar ca susținători Societatea de Transport Public, Tipo-Rex și Impact Design.

 

Alba face parte din rețeaua internațională YouthBank, alcătuită din 137 programe locale, desfășurate în 25 de țări de pe 4 continente. “Real Lives, Real Money, Real Change” este mai mult decât un motto. Este o realitate în care, doar în ultimii 4 ani, rețeaua YouthBank a finanțat, în lume, peste 4500 de proiecte ale tinerilor.

 

“YouthBank este un program condus de tineri. În YB tinerii socializează, își fac prieteni noi, dar mai ales se implică în viața reală. Iau decizii serioase, cu impact asupra lor și comunității. Învață de la profesioniști și își dezvoltă abilități cu ajutorul cărora vor reuși mai ușor în viață” – Luminița Moldovan, coordonator YouthBank Alba.

 

“Dacă ar fi să rezum, în câteva cuvinte, ce se întâmplă în acest program, aș spune că YouthBank modelează tineri, care modelează comunități” – Dorin Sava, director executiv al fundației.

 

Alba Iulia, 28 august 2019

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com