Zi istorica la Bucuresti: Guvernul PSD, dat jos de PSD

21 iunie 2017 19:420 comments


Zi istorică, ziua de 21 iunie 2017, la Bucureşti.

Victorie a la Pirus pentru PSD. Printr-o moţiune de cenzură în Parlament social-democraţii au reuşit să dărâme Guvernul PSD condus de… premierul PSD Sorin Grindeanu.

Guvernul PSD condus de Sorin Grindeanu a fost dat jos prin voturile parlamentarilor PSD şi ALDE.

Voturi pentru moţiune: 441
Voturi împotriva moţiunii: 10.

S-au abţinut de la vot PNL, USR, PMP, UDMR.

Victor Ponta, secretar general al Guvernului: „Nu reuşesc să înţeleg bucuria PSD că a dat jos guvernul PSD. Suntem în bucuria nebunilor”.

Sorin Grindeanu, premierul demis: „PSD nu înseamnă nici Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu şi nu trebuia să treacă prin asemenea încercare, să dea jos propriul guvern pentru că aşa vrea un singur om. Sper ca în 6 luni să nu ajungem într-o situaţie similară, România nu merită aşa ceva”.

Liviu Dragnea (preşedintele PSD) îl descrie pe viitorul premier PSD: „Un om corect, un om repsonsabil, un om care să nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare, care să aiba capacitate de muncă extraordinară, un om cinstit”.

Liviu Dragnea a mai sus în Parlament la votarea moţiunii: „În primul rând vreau să îmi cer iertare tuturor românilor pentru greșeala pe care am făcut-o, în sensul că ar fi trebuit să discutăm mai mult în partid despre variantele de prim-ministru… Repet, am crezut în acest om, nici acum nu am nici un fel de problemă personală cu el, nu îi doresc răul, îi doresc să fie foarte atent și să aibă grijă în continuare. Ca și garanție vor fi discuțiile care se vor purta în zilele următoare până când vom ajunge la o propunere unică pentru a merge la Cotroceni”.

Pentru numele viitorului premier PSD se vehiculează următoarele nume:
Florin Georgescu – viceguvernator BNR
Mihai Fifor – liderul senatorilor PSD
Gabriela Firea – primăriţa Bucureştiului
Vasilica Viorica Dăncilă – europarlamentar.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com