Ziua patronului spiritual al Scolii Ion Agarbiceanu din Alba Iulia

13 septembrie 2017 13:312 comments

Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu – comunicat

În ziua de 12 septembrie 1882 în localitatea Cenade, din judeţul Alba, vede lumina scriitorul Ion Agârbiceanu, patronul Şcolii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia. Cum spunea Nicolae Iorga: „El este povestitorul menit să transmită altor vremuri toată viața, cugetarea și simțirea Ardealului său”.

Astăzi la aniversarea a 135 de ani de la nașterea scriitorului, Şcoala noastră îl omagiază și se mândrește să îi poarte numele. Pe tot parcursul acestei săptămâni, la școala noastră se vor desfășura activități culturale și educative care vor prezenta personalitatea, viața și opera marelui scriitor.

În cursul dimineţii, un grup de elevi din clasa a VII-a D, conduși de profesor Ramon Moldovan, consilierul educativ al școlii, a depus o coroană de flori la bustul lui Ion Agârbiceanu, pe Aleea Scriitorilor. La școală s-au desfășurat multiple activități, care vor continua pe tot parcursul acestei săptămâni. S-a prezentat în power–point viața și activitatea lui Ion Agârbiceanu (prof. Alina Lupşa), se organizează ateliere de lucru, în care elevii realizează desene inspirate de opera scriitorului (prof. Elena Negrescu), cercuri de lectură în care se citesc povestiri din opera scriitorului (prof. Ana-Maria Samson, prof. Elena Negrescu), se vizionează filmului „Flăcări pe comori” – inspirat de opera scriitorului – la clasele a VII-a C,D (prof. Samson Ana-Maria), se audiază povestirea „Păpădia” și se ilustrează povestiri din volumul „File din cartea naturii”, de către elevii clasei a III-a A, îndrumați de prof.învățător Mândroc Nicoleta, se prezintă viața scriitorului in limba engleză: „Let’s present our writer „Ion Agârbiceanu” cls. a VI-a D (prof. Anca Belaşcu), se realizează o expoziție de carte și de desene tematice prezentată de bibliotecarul școlii, prof. Gabriela Dabija.

Sperăm ca prin aceste activități să le insuflăm elevilor dragostea pentru lectură, respectul pentru valorile naționale și mândria pentru propria școală.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com