Ziua Rozelor 2012: Trandafirul favorit al anului este Grand Gala

8 iulie 2012 17:122 comments

Producătorii de trandafiri din Ciumbrud, alături de cei din tot judeţul Alba, au fost la sfârşitul săptămânii trecute în centrul atenţiei la Ciumbrud, cu ocazia tradiţionalei sărbători organizate de 11 ani la Aiud, Ziua Rozelor. Pe lângă sutele de vizitatori la eveniment, au participat şi ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Fuzes Oszkar şi primarul municipiului Aiud, Mihai Horaţiu Josan, au fost prezenţi şi au deschis evenimentul preşedintele CJ Ion Dumitrel, vicepreşedintele CJ Florin Roman, reprezentanţi ai unor instituţii din judeţ şi reprezentanţi ai organizatorilor (Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei Amicii Rozelor din România, Asociaţia Agricolă Alba-Afroda şi Grupul Şcolar Alexandru Borza din Ciumbrud).
Programul manifestării a debutat cu o paradă în care s-au încolonat trăsuri şi maşini decorate cu flori, conduse de majorette, care au susţinut un adevărat spectacol în acordurile muzicii de fanfară, pe tot traseul parcurs între Primăria Aiud şi Parzul Rozelor din Ciumbrud.
La locul central de desfăşurare a evenimentului, vizitatorii au avut parte de o adevărată explozie de miresme şi culori. Producătorii s-au întrecut în ornarea standurilor punând la încercare imaginaţia familiei şi angajaţilor, pentru a confecţiona cele mai frumoase aranjamente florale. Pe toată durata evenimentului, aceştia au prezentat soiurile de trandafiri pe care le cultivă. Evenimentul central al manifestării a fost “Alegerea Trandafirului favorit al anului 2012”, fiind desemnat câştigător soiul Grand Gala, un trandafir de culoare vişinie.
Pe lângă acestea organizatorii au pregătit diverse alte momente care să întreţină buna dispoziţie a tuturor celor prezenţi: dansuri de societate, sportive şi populare, tombolă pentru vizitatori, degustare de vinuri ale producătorilor locali, muzică interpretată de Fanfara Rimetea, un recital de operetă, susţinut de solişti ai Teatrelor de Operetă din Bucureşti şi Budapesta, lansare de lampioane şi, în final, tradiţionalul Bal al Rozelor. Sorin Poparadu

2 Comments

  • Grand Gala trandafir de import, nu se mai cultiva demult in Europa, e desuet,depasit de sute alte soiuri , pentru ca nu este florifer , iata ca suntem in urma la orice cu zeci de ani – pacat pentru sarbatoarea in stil corean, cu orice pret nu vreti sa va pastrati traditiile . In rest felicitari ca ati facut ceva

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com