A început Tabăra de Artă Plastică „I. I. M. Klein” de la Blaj

1 august 2012 18:570 comments

Cea de a XVI-a ediţie a Taberei de Artă Plastică „I. I. M. Klein” a debutat miercuri la Blaj şi reuneşte 20 de artişti, pictori şi sculptori, din România şi Grecia.
Pe parcursul derulării taberei, artiştii plastici vor participa la ateliere de creaţie, excursii de documentare şi vor organiza expoziţii personale.
Scopul principal al taberei din acest an va fi însă, deschiderea la etajul al doilea din Muzeul de Istorie „Augustin Bunea”, a unui Muzeu de Artă Contemporană, cu o expoziţie permanentă şi o secţie de artă sacră.
De asemenea, la finalul taberei, la fel ca în fiecare an, artiştii vor dona câte două lucrări care vor rămâne în patrimoniul muzeului din Blaj, pe lângă cele aproximativ 400 de opere de artă existente deja.
Premiera acestei tabere o reprezintă proiectul îndrăzneţ al celor 3 sculptori aflaţi în tabără care vor concepe lucrări monumentale în aer liber ce vor fi amplasate în spaţiul public, mai precis în Piaţa 1848.
Directorul Taberei Internaţionale de Artă Plastică „I. I. M. Klein”, pictorul Horia Cucerzan, afirmă că şi anul acesta în Mica Romă s-au reunit atât artişti importanţi, maeştrii, cât şi tineri în plină afirmare artistică, aceştia urmând să lase Micii Rome o zestre artistică valoroasă.
„Mă mândresc cu faptul că putem susţine în continuare un eveniment cultural de excepţie pentru oraşul nostru şi nu numai. Implicarea domnului Cucerzan, originar din Blaj, sper să dea roade anul acesta şi în esteticul urban al municipiului nostru”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.
Pentru organizarea ediţiei din acest an, Consiliul Local a alocat suma de 9.000 de lei.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com