A patra ediție a Festivalului internațional de literatură umoristică, fotografie și caricatură „Alb-Umor”

4 iunie 2013 09:370 comments

Afis Alb-Umor2013În perioada 7-9 iunie 2013, județul Alba va fi loc de întâlnire pentru umoriști și caricaturiști din țară și străinătate, participanți la cea de a IV-a ediție a Festivalului internațional literatură umoristică şi caricatură„Alb–Umor”.
Organizat de către Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, Uniunea Epigramiștilor din România și Asociația Caricaturiștilor Profesioniști din România și având ca parteneri Filiala Alba-Hunedoara a U.S.R., Fundaţia Popa’s și Casa de cultură a sindicatelor Alba Iulia, festivalul va fi din nou onorat de prezența maestrului Ștefan Popa Popa’s, românul intrat în celebra carte a recordurilor, care a întrecut calculatorul în rapiditatea realizării caricaturilor.
Deschiderea oficială va avea loc vineri, 7 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 16,00, cu participarea domnului George Corbu, președintele Uniunii Epigramiștilor din România.
„Continuăm și în acest an, în județul Alba, o manifestare culturală de elită, ce face parte din programul Consiliului Județean Alba de promovare a culturii de calitate.
Festivalul a fost gândit astfel încât să acopere mai multe zone ale județului. Vom avea deci lecturi publice, expoziții de caricatură și fotografie umoristică nu doar în Alba Iulia ci și în Sebeș și Ighiu.
În premieră, în acest an, festivalul va cuprinde și un moment dedicat parteneriatului nostru cu raionul Ialoveni din Republica Moldova, un foarte bun umorist din Ialoveni participând la festivalul nostru.” – a declarat Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.
Pe parcursul ediției din acest an a Festivalului Alb-Umor, studenții academiei Popa’s vor realiza caricaturi la minut pentru publicul prezent la expozițiile din Alba Iulia, Sebeș sau Ighiu. De asemenea, vor avea loc lansări de carte, fiind prezentate publicului lucrări apărute sub semnătura lui Nicolae Mereacre din Republica Moldova și a jurnalistului Dorel Lazăr din Aiud.
Festivitatea de premiere și gala laureaților va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor sâmbătă 8 iunie, cu începere de la ora 17,00.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com