Aiudeanul Ştefan Balog, primul artist român care a expus în Haiti

28 noiembrie 2012 16:390 comments

În această perioadă (20 noiembrie-2 decembrie 2012) în Haiti se desfăşoară prima ediţie de Taberei Internaţionale de Arta Plastică, un eveniment coordonat de artistul haitian Patrick Cauvin. De menţionat faptul că de 8 ani de zile Patrick Cauvin se numără printre participanţii Tabărei Internaţionale de Artă Plastică Inter-Art de la Aiud.
În tabăra din Haiti Fundaţia Inter-Art este prezentă cu doi artişti: Ştefan Balog şi Robert Lixandru. Cei doi sunt în Haiti în dublă calitate: artişti plastici şi consultanţi privind organizarea evenimentului care reprezintă o premieră absolută pentru Haiti şi care foloseşte drept model Tabară Inter-Art de la Aiud.
În cadrul tabăra de artă din Haiti un moment important a fost expoziţia artistului plastic aiudean Ştefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art. Este, spun organizatorii, prima expoziţie în Haiti a unui artist din România.
La finalul taberei din Haiti cei doi reprezentanţi Inter-Art vor face o scurtă oprire de două zile la New York unde vor avea mai multe întâlniri oficiale privind organizarea celei de a doua expoziţii la Sediul Naţiunilor Unite ce va avea loc în septembrie 2013: o expoziţie de mail art în premieră mondială pentru că aici vor fi expuse lucrări realizate de artişti din toate cele 193 de tari membre ONU.
Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com