ALBA IULIA :Actorul Valentin Uritescu ne învaţă să avem grijă de „cel bun” din noi

27 iunie 2013 13:230 comments

UritescuDupă ce s-a aflat printre cugireni, actorul Valentin Uritescu a făcut un popas la Alba Iulia miercuri, 26 iunie, pentru a-şi lansa cel de-al doilea volum biografic: „Să ai grijă de cel bun din tine”, volum apărut la Editura Humanitas.
Puţină lume, dar lume de calitate, a fost prezentă la Librăria Humanitas la întâlnirea cu Valentin Uritescu, născut aşa cum se ştie în comuna Vinerea, lângă Cugir, la data de 4 iunie 1941.
Moderatorul întâlnirii a fost Cristina Smadea de la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, instituţie care a organizat această întâlnire de suflet; de faţă a fost evident şi Mioara Pop, directoarea Bibliotecii.
După cum mărturisea Valentin Uritescu, volumul trebuia să se numească iniţial „Mi-e dor de tine…”, un titlu propus de editor (Lidia Bodea), care apoi l-a schimbat.
Amintim doar una din poveştile lui Valentin Uritescu, legată direct de destinul său actoricesc: în anul 1959, când a dat examen de admitere la Actorie a picat, vorbea prea ardeleneşte (folosind cuvinte ca „jenunchi”), necizelat. Norocul său a fost faptul că s-a dat o nouă sesiune de admitere la Actorie în Bucureşti. „Atunci a fost singurul an în care la Actorie au fost două sesiuni de admitere. A fost parcă special pentru mine”, a mărturisit Valentin Uritescu. La final autorul a dat autografe celor prezenţi.
A doua zi, Valentin Uritescu a rămas la Alba Iulia pentru a participa la evenimentul Cafea şi poezie, organizat în fiecare joi la clubul albaiulian ArtCafe Downtown: alte poveşti, alte istorisiri, personale, calde, pline de umor şi onestitate…

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com