Ansamblul Folcloric din Cut prezent la cel mai mare festival al românilor din Voievodina

28 august 2012 15:050 comments

În perioada 23 – 26 septembrie, în localitatea Torac din Voievodina, Serbia, a avut loc a 52-a ediţie a Marelui Festival de Folclor al Românilor. Această manifestare este cea mai prestigioasă manifestare cultural-artistică a românilor din Serbia, care adună în fiecare an iubitorii de folclor românesc din toate localităţile cu suflare românească din Voievodina-Serbia, dar şi oaspeţi din alte comunităţi româneşti din străinătate sau din România, ne informează Daniela Floroian, directorul adjunct al Centrului Cultural „Augustin” Bena.
În urma unui parteneriat de schimburi culturale, parafat în luna decembrie 2011, la Alba Iulia, între reprezentanţii românilor din Voievodina şi cei ai Consiliului Judeţean Alba, pentru prima dată, judeţul Alba a fost prezent la festivalul de la Torac. Astfel, Ansamblul Folcloric al comunei Cut, a susţinut un program de obiceiuri, cântece şi dansuri tradiţionale româneşti de excepţie, în seara zilei de 25 august.
Să notăm că Ansamblul Folcloric din Cut a fost înfiinţat în anul 2010 şi este coordonat artistic de preotul paroh din Cut, Adrian Nistor, şi de prof. Daniela Floroian. Din delegaţia judeţului Alba au mai făcut parte viceprimarul comunei Cut, Sorin Bâscă, precum şi consilierii locali Ioan Dinea şi Liviu Vlad.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com