Aurel Pantea : „Aiudul reprezintă o citadelă culturală ” Colocviile de literatură și arte, Ediţia a XXVII-a, 2021

19 iulie 2021 20:090 comments

 

La sfârșitul săptămânii, la Căminul Cultural din Ciumbrud a fost organizată cea de-a XXVII-a ediție a Colocviilor de literatură și arte. Tema principală a dezbaterilor literare a constituit-o poezia lui Aurel Pantea și cele două volume, în ediție bibliofilă, apărute la Editura Vinea din București: ” Infernul meu”, o antologie de Ioan Hădărig cu o prefață de Al. Cistelecan și “Mon enfer”, traducerea în limba franceză de Marcela Hădărig a poemelor.

Au participat la colocvii: Georgeta Orian, Sonia Elvireanu, Gabriela Chiciudean, Mircea Stâncel, Teodor Laurean. Manifestarea a cuprins: lectură publică din versurile autorilor participanți, lansări de carte, recital de muzică Marius Moga și Claudiu Cordea, expoziția de artă Mihaela Bako.

O inedită expoziție de artă semnată tot de Mihaela Bako poate fi vizionatǎ în zona de expoziții stradale a municipiului Aiud.

În mesajul său înregistrat și  trimis  pentru participanții la aceastǎ ediție a colocviilor, poetul Aurel Pantea mărturisea că Aiudul reprezintă pentru el “o citadelă culturală ” şi cǎ apreciazǎ  eforturile organizatorilor precum şi ediţia bibliofilǎ realizatǎ de editura Vinea, încheind cu un poem.

Organizatorii evenimentului au fost: Centrul Multicultural Liviu Rebreanu Aiud, Fundația Inter-art Aiud, Primăria/Consiliul  Local Aiud.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com