Autorităţiile din Alba au sărbătorit Mica Unire la Sala Unirii

24 ianuarie 2013 17:140 comments

Joi, 24 ianuarie, la Alba Iulia au fost marcaţi cei 154 de ani de la Mica Unire , aşa cum se întâmplat şi la Iaşi, la Focşani şi la Bucureşti. Evenimentul a fost organizat la sala Unirii şi au participat autorităţile publice din judeţul Alba, alături de care au venit alături de numeroşi elevi, profesori, reprezentanţii unor asociaţii patriotice la Sala Unirii pentru a rememora ziua care a pecetluit unirea dintre Moldova şi Ţara Românească prin alegerea unui singur domn, Alexandru Ioan Cuza. Printre participanţi au fost văzuţi, prefectul judeţului Alba Gheorghe Feneşer, preşedintele CJ Alba Ion Dumitrel, vicepreşedintele CJ Alba, Alin Cucui, vicceprimarul municipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean, directori ai instituţilor deconcentrate, consilieri judeţeni şi locali. De asemenea, au fost prezenţi comandanţii din garnizoana Alba Iulia, în frunte cu col. Marcel Domşa, comandantul Colegiului Militar albaiulian.
Dintre parlamentarii din Alba doi au ţinut să sărbătorească Mica Unire la Alba Iulia, respectiv deputatul PSD Ioan Dîrzu şi deputatul PDL Clement Negruţ.
La eveniment au participat şi un grup de copii de la Grădiniţa nr.8. În debutul evenimentului de la Sala Unirii, care s-a dovedit neîncăpătoare, istoricul Tudor Roşu a făcut o scurtă trecere prezentare a evenimentelor care au culminat cu Unirea Principatelor Moldova şi Ţara Românească.
Elevii de la colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” au pregătit un scurt dar spectaculos program artistic de dans medieval care a fost urmat de un mini concert de muzică popular şi dansuri populare româneşti, muzica populară românească.
La final toţi s-au prins într-o horă, oficialităţi, elevi, militari, simpli cetăţeni. Trebuie menţionat şi faptul că ieri de ziua Micii Unirii şedinţa ordinară a Cj Alba a avut loc într-un cadru festiv tot în Sala Unirii.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com