Castigatorii concursului de traduceri de la Universitatea Alba Iulia

5 aprilie 2017 11:150 comments

La Alba Iulia s-a desfăşurat Concursul naţional de traduceri literare și de specialitate adresat elevilor și studenților, organizat de Departamentul Filologie al Universităţii 1 Decembrie 1918 Alba Iulia.

La concurs au participat cu traduceri 42 de studenți de la Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea din Craiova, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Petru Maior” și Universitatea „Sapienția” din Tîrgu Mureș, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi studenți din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

La secțiunea dedicată elevilor din învățământul preuniversitar au participat cu lucrări 62 de elevi din județele Alba, Cluj, Hunedoara și Sibiu.

Concursul a avut două secţiuni distincte: traduceri de texte literare și traduceri de texte specializate, din limba română în limbile engleză sau franceză. Concursul de traduceri ad-hoc și atelierele s-au desfășurat în cadrul UAB și în incinta Centrului Cultural Castel Sâncrai.

Premiile de la proba de traducere ad-hoc:
Franceză elevi: Adelina Alexandra Gâdăr (Colegiul Economic „Emanuil Gojdu”  Hunedoara) – 10
Franceză studenți: Dulhai Otilia Dulhai (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași) – 9,75
Engleză elevi: Răzvan Gabriel Dinu – Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia – 9,90
Engleză studenți: Roxana Airini – Universitatea „1 Decembrie 1918”din Alba Iulia – 9,95
 
Universitatea „1 Decembrie 1918”din Alba Iulia a avut ca parteneri Inspectoratul Școlar Județean Alba, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, British Council, Cluj-Napoca, Asociația „Alba-Manche Împreună” AMI, Institut français, Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” și Consiliul Judeţean Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com