Concursul Naţional de Poezie „Ion Sângereanu”, ediţia a II-a

23 octombrie 2013 08:130 comments

Ion SangereanuDoar două zile mai sunt pentru tinerii poeţi care doresc să participe la Concursul Naţional de Poezie Ion Sângereanu. Concursul a ajuns la ediţia a II-a şi se adresează creatorilor de poezie care NU sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România.

Participanţii vor trimite cel mult 10 poezii, purtând fiecare, în loc de semnătură, un motto – acest motto se va regăsi şi pe un plic închis, conţinând datele personale ale autorului: numele, prenumele, vârsta, profesia, adresa, telefonul etc.

Poeziile, dactilografiate sau culese la calculator în 3 (trei) exemplare, la 1,5 rânduri, Times New Roman, vor fi trimise, cu menţiunea „Pentru concursul de poezie Ion Sângereanu”, până la data de 25 octombrie 2013, pe adresa: Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Str. Trandafirilor, nr. 22, Alba Iulia, judeţele Alba, cod 51013.

Lucrările pot fi trimise şi în format electronic, prin e-mail, pe adresa bjalba@gmail.com .

Poeziile trimise în format electronic trebuie să fie într-un fişier separat de cel în care veţi menţiona datele personale.

Premiile concursului:
Premiul I – 300 lei
Premiul II – 200 lei
Premiul III – 100 lei

Organizatorii vor oferi şi premii în cărţi, diplome, precum şi posibilitatea de publicare în reviste locale.

Membrii juriului sunt spoetul, criticul şi istoricul literar Aurel Pantea – preşedinte; poeţii Gheorghe Dăncilă şi Mircea Stâncel, toţi fiind membri ai Filialei Alba-Hunedoara a USR. De curând Aurel Pantea a fost reconfirmat în fruntea filialei Alba-Hunedoara a USR.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 3 noiembrie 2013 la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş.

Concursul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Ocna Mureş, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”, filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

*Foto www.ocnamuresonline.ro

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com