Cursanţii Centrului Cultural „Augustin Bena” din nou la înălţime

12 noiembrie 2012 15:410 comments

l Iulian Brok

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, Grupul „Primavera” al clasei de canto muzică uşoară coordonat de prof. Marinela Popa a primit aplauzele şi felicitările publicului de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sf. Gheorghe. Grupul s-a impus prin interpretarea de excepţie a unui repertoriu din muzica corală românesască la Festivalul intrenaţional pentru coruri şi grupuri vocale „Mugurii”din Sf. Gheorghe (10 noiembrie 2012).
Festivalul a avut loc pe scena Muzeului Naţional din Sf. Gheorghe unde şi-au demonstrat calităţile interpretative patru formaţii şi grupuri vocale alcătuite din cursanţi de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sf. Gheorghe, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj Napoca, Şcoala Populară de Arte din Odorheiu Secuiesc şi de la Şcoala de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.
Grupul „Primavera” a interpretat piesele: „Doruleţ doruleţule” – melodie populară, „Limba Românească” – G. Sion melodie veche, „Revedere” – D. G. Kiriac pe versuri de M. Eminescu şi „Lioara” – C. Râpă.
Componenţa grupului: Diana Selegean, Andreea Ardeleanu, Diana Vâtcă, Laura Todică, Ioana Medrea, Andreea Cristea, Andreea Stănuţ şi Denisa Popa. Activitatea grupului nu se încheie deoarece în următoarea perioadă pregătesc un repertoriu de colinde şi cântece de Crăciun.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com