Cvartetul de coarde „Augustin Bena” și Ansamblul Folcloric al Județului Alba au susținut, duminică și luni, două concerte de excepție

9 iunie 2020 14:562 comments

 

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba a organizeazat, duminică și luni, în Piața Cetății din Alba Iulia, două concerte extraordinare, primele evenimente culturale cu public organizate după declanșarea pandemiei COVID 19. Intrarea la ambele spectacole a fost liberă, în limita a 250 de participanți, care autrebuit să respecte o serie de reguli stricte de distanțare socială, dar și de dezinfectare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

 

Organizatorii, Centrul de Cultură „Augustin Bena” în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și Primăria Alba Iulia, au pregătit, duminică, 7 iunie 2020, ora 18,00, un concert susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba alături de interpreții Roxana Reche, Floricica Moga, Maria Filimon, Nicolae Plută și Dorina Narița. Dirijorul evenimentului – Alexandru Pal, iar în program au fost incluse suite instrumentale și vocal instrumentale din Ardeal.

Luni, 8 iunie 2020, începând cu ora 18,00, a fost programat un recital cameral susținut de Cvartetul de coarde „Augustin Bena” al Județului Alba. În program au fost incluse lucrări de W.A. Mozart, A. Dvorak, F. Kreisler, D. Shostakovisch, P.I. Ceaikovski, J. Strauss, A. Piazzolla, B. Bartok.

Piața Cetății din Alba Iulia a fost pregătită încă de vineri pentru concertele care urmausă aibă loc, fiind delimitat perimetrul cu garduri de protecție, fiind marcate locurile în care a fost amplasat fiecare scaun pentru spectatori, cu respectarea regulilor de distanțare socială, și fiind stabilite zonele de acces.

Accesul la spectacol s- deschis cu o oră înainte astfel încât spectatorii să intre pe rând respectând distanțarea socială și fiind incluși într-un triaj epidemiologic. Astfel la intrarea în zona de concert fiecărui spectator i s-a măsurat temperatura cu termometre non-contact și nu s-a permis accesul persoanelor simptomatice care prezintau tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor au temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. De asemenea, pe toată perioada spectacolelor, fiecare participant a fostobligat să poarte mască.

Intrările în spațiul delimitat au fost dotate cu stații de dezinfectare pentru mâini Freestand, un produs românesc inventat și construit în întregime de o firmă din Alba Iulia. Stațiile sunt puse la dispoziție gratuit de către S.C. AVB Professional Management S.R.L., în cadrul unui parteneriat încheiat cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba pentru susținerea organizării în condiții de siguranță a evenimentelor culturale cu public.

Prin intermediul acestor stații, încărcate cu dezinfectant, spectatorii suntobligați să se dezinfecteze în momentul accesului în spațiul de spectacol.

Am asteptat cu mare drag reîntâlnirea cu publicul nostru, iubitor de cultură, tradiții și folclor. În aceste vremuri avem nevoie, mai mult ca oricând, de SĂNĂTATE – sănătatea trupului, dar și sănătatea sufletului și a minții. De aceea am decis ca, în cele mai stricte condiții de siguranță și cu respectarea măsurilor de distanțare socială, să reluăm evenimentele culturale

 

 

 

 

cu public. Îi invităm pe toți cei care iubesc folclorul și muzica de cameră să fie alături de noi la primele evenimente organizate cu public, după declanșarea pandemiei COVID-19. Noi suntem pregătiți, atât din punct de vedere artistic, cât și din punct de vedere logistic astfel încât să asigurăm două evenimente de înaltă ținută, la care spectatorii să fie în siguranță”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

 

Evenimentele culturale sunt organizate de Centrul de Cultură „Augustin Bena” în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și Primăria municipiului Alba Iulia. Organizatorii beneficiază de sprijinul logistic al S.C. AVB Professional Management S.R.L. Alba Iulia, firmă care a pus la dispoziție gratuit stații de dezinfectare pentru acces (www.freestand.ro).

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com