Dan Bordeianu va juca la Alba Iulia în piesa de teatru “Interviu”

10 aprilie 2013 11:505 comments

danDan Bordeianu şi Diana Roman vor ajunge la Alba Iulia pe data de 22 aprilie 2013, pentru a susține o nouă reprezentație în cadrul turneului maraton al piesei de teatru „Interviu”. Spectacolul va avea loc de la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.
„Interviu” – o piesă a regizorului olandez Theo van Gogh, ecranizată ultima dată în 2007 (cu Sienna Miller şi Steve Buscemi în rolurile principale) – este pusă în scenă, anul acesta, pentru prima dată în România, de către Bogdan Dumitrescu, regizor, scenarist și producător, cunoscut publicului pentru numeroasele sale seriale de televiziune. Piesa aduce în prim plan dialogul protagoniştilor – când înţepător şi brutal, când sensibil sau superficial – care ajunge să releve cele mai ascunse secrete ale celor două personaje. In teorie, unul ştie să joace teatru, celălalt să pună întrebări. Singurul judecător al situaţiei va fi publicul, care va decide dacă între protagonişti se naşte un război ce trebuie câştigat prin orice mijloace sau o poveste de dragoste cu năbădăi, care se înfiripă timid. Publicul este provocat sa aibă răbdare şi să înţeleagă jocul psihologic al Interviului .
Primele spectacole ale turneului au avut loc în Făgăraș și Dej, și vor continua în această primă parte a turneului la Topliţa (23 aprilie).
Piesa „este o poveste incitantă, vie, care nu lasă spectatorii să se plictisească, iar povestea este spusă de doi actori minunaţi şi dirijată de un regizor talentat şi priceput. Pe Bogdan îl știu de multă vreme, am colaborat inclusiv pe platoruile de filmare și am încredere în flerul lui regizoral, în intuiția fină cu care își cunoaște actorii și le pune în valoare atuurile. Are un talent extraordinar de a-și provoca actorii să se identifice încă din primele momente, atât de firesc, cu personajele lor, încât piesa de teatru capătă naturalețe și originalitate, se umple de…viață!” (Dan Bordeianu).
Lansarea oficială a piesei va avea loc în luna mai, la teatrul  Godot din Bucureşti, spectacolul urmând a se juca, în continuare, în alte aproximativ 20 de oraşe din ţară, până în luna noiembrie a acestui an, astfel încât piesa să fie accesibilă unui număr cât mai mare de spectatori. Proiectul prevede organizarea de turnee şi la Sibiu, Târgu Mureş, Târnăveni, Bistriţa, Ploieşti, Câmpina, Brasov, Piteşti, Brăila, Galaţi, Bacău, Piatra-Neamţ, Cluj, Iaşi, Craiova, Târgu-Jiu, Turnu Severin, Slatina, Suceava, Timişoara, Arad, Oradea şi Deva.
Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a sălii de spectacol și prin rețeaua Eventim: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărturești și online pe www.eventim.ro. Prețul unui bilet: 30 lei.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com