Dansuri urbane, în premieră la Alba Iulia

2 august 2012 17:310 comments

Weekendul acesta albaiulienii au ocazia de a participa la o premieră pentru oraşul nostru, un eveniment organizat de şcoala de dans urban Wish Dance Steps (WDS) din Alba Iulia în colaborare cu Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” (LSUA): este vorba de un workshop (curs) despre cultura hip-hop şi în special despre dansurile din cadrul acestui curent venit în ultimele două decenii dinspre Occident (în special dinspre Statele Unite ale Americii).
Aşadar, între 3 şi 4 august, participanţii la workshop vor învăţa mişcări noi în cadrul celor şase cursuri de dans: Hip Hop cu Andy (Baia Mare), Locking cu Alex (Reghin), Dancehall cu Sora (Alba Iulia), Popping cu Flaviu (Vatra Dornei), Krump cu RZA (Alba Iulia), B-boying cu E.B. şi Radu (Cluj-Napoca). De asemenea, cei interesaţi pot participa la demonstraţii de dans şi proiecţii de documentare despre cultura hip-hop.
Evenimentul este deschis pentru toţi doritorii, indiferent de vârstă, indiferent de experienţa pe care o au.
La eveniment vor participa de asemenea şi dansatori invitaţi de la şcolile de dans din alte oraşe.
Program:
Vineri, 3 august, ora 11:00. După prezentarea generală a evenimentului şi realizarea unor demonstraţii de dans din partea organizatorilor şi a invitaţilor, vor urma cele trei cursuri de dans destinate primei zile (Locking, Popping şi B-boying).
Sâmbătă, 4 august, ora 9:00. Prezentarea unor documentare despre cultura hip-hop şi desfăşurarea cursurilor de dans (Hip Hop, Krump şi Dancehall).
Primele două zile de eveniment vor fi organizate în cadrul sălii de sport de lângă căminul studenţesc nr. 1, de pe strada Vasile Alecsandri (lângă Bazinul Olimpic).
În fiecare seară, participanţii vor avea ocazia să demonstreze ce au învăţat la cursuri, în aşa-numitul „cypher”, un cerc în care intră pe rând fiecare dansator şi îşi etalează abilităţile. De asemenea, după încheierea activităţilor, participanţilor le vor fi organizate super petreceri în spaţiile RYMA alături de SoulSample şi prietenii.
Conform organizatorilor, Wish Dance Steps este o şcoală de dans urban, formată în scopul dezvoltării dansului în Alba Iulia, extinderea de cunoştinţe în acest domeniu şi implicit, transmiterea acestora tuturor celor care doresc să înveţe un stil nou de dans şi mai ales, cum să îşi valorifice corpul.
„Dansul la Wish Dance Steps este un mod de a combina mişcarea cu plăcerea, cu muzica, un mod de a ne cunoaşte mai bine corpul şi cum să îl controlăm prin muzică şi dans”, precizează Sorana Suciu, instructor la şcoala WDS din Alba Iulia.
Evenimentul este realizat în parteneriat cu Vertical Copy Center, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Asociaţia RYMA.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com