Deschiderea Taberei Internaţionale de Artă Plastică Inter-Art de la Aiud

12 august 2013 13:522 comments

Inter ArtEdiţia a XVIII-a a Taberei Internaţionale de Artă Plastică Inter-Art Aiud, desfăşurată în perioada 10-26 august, se constituie într-o manifestare complexă ce reuneşte 41 de artişti din 23 de ţări. Dintre ţările care participă pentru prima dată amintim: Malaiezia, Nepal, Ghana, Bosnia Herţegovina. Programul complex al taberei, structurat pe ateliere de creaţie, mai cuprinde vizitatea oraşului Alba Iulia, a zonei Rimetea şi a Salinei de la Turda.
Deschiderea oficială a taberei a avut loc în prezenţa primarului oraşului Aiud, Mihai Horatiu Josan, şi a cuprins alături de cuvântul de salut şi prezentarea artiştilor participanţi.
De asemenea, prin Ştefan Balog, Fundaţia Inter-Art Aiud a semnat trei parteneriate cu fundaţii din Ungaria, Franţa şi România. Fundaţia din Ungaria a fost reprezentată de artistul fotograf Klotz Miklos, cea franceză de vicepreşedintele J.F. Barlet, iar cea haitiana de Parick Cauvin, artist plastic.
Expoziţia de mail art, intitulată „Atingere”, a deschis duminică tabăra de creaţie cu lucrări realizate de 70 de artişti din 31 de ţări, iar în cadrul expoziţiei de închidere se va organiza şi o expoziţie retrospectivă dedicata in memoriam artistei austriece Eva Mazzucco (1925 – 2013), plecata dintre noi la începutul acestui an, cea mai veche participantă la Tabara de la Aiud, membru de onoare al Inter-Art Aiud.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com