Emil Brumaru, Ioan Moldovan, Bogdan Creţu şi Al Cistelecan vin la Alba Iulia

11 martie 2012 12:450 comments

Uniunea Scriitorilor Alba-Hunedoara şi Consiliul Judeţean Alba pregătesc o întâlnire specială cu poezia. Vineri, 16 martie 2012, Universitatea Alba Iulia va fi gazda evenimentului „Vârstele poeziei”, având 4 invitaţi pentru prima întâlnire: poetul Emil Brumaru şi criticul Bogdan Creţu, respectiv poetul Ioan Moldovan şi cirticul Al Cistelecan.
„Vârstele poeziei” este un proiect prin care, pe tot parcursul anului, vor fi invitaţi la Alba Iulia câte un mare poet şi un critic literar. Poetul invitat va face o prezentare a propriei opere, iar criticul literar va face o exegeză din această operă poetică. Poetul va susţine şi un recital din opera personală, după care vor urma discuţii libere cu publicul albaiulian.
Poeţii care vor veni fac parte din programa de învăţământ a Facultăţii de Filologie, la programul de masterat, aşadar este o ocazie în primul rând pentru studenţii filologi (dar şi pentru elevi sau simpli iubitori de poezie) de a se întâlni faţă-n faţă cu aceşti poeţi.
Emil Brumaru face parte din glorioasa generaţie 60 a lui Nichita Stănescu, în timp ce Ioan Moldovan este reprezentant al celei de-a doua promoţii formate în jurul revistei de literatură „Echinox” din Cluj. Ioan Moldovan este director al cunoscutei reviste „Familia” din Oradea. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com