Eminescu sărbătorit la Liceul Teoretic Teiuş

16 ianuarie 2013 15:460 comments

În aceste zile la Liceul Teoretic Teiuş se află în desfăşurare proiectul „Eminescu în contemporaneitate”. O reală provocare pentru elevi, proiectul îşi propune să exploateze talentul creativ, să şlefuiască vocabularul elevilor, să dezvolte simţul estetic şi gustul pentru lectură.
Elevii sunt încurajaţi să fie deschişi din punct de vedere cultural către forme multiple de manifestare artistică.
Organizatorii proiectului sunt profesorii Marius Pintea, Ionela Staicu, Romana Şufană, Romina Pop.
Obiectivele proiectului sunt: aprofundarea cunoştinţelor despre opera eminesciană, dezvoltarea abilităţilor culturale, dezvoltarea unui simţ estetic (lectură, muzică, eseu), familiarizarea cu textul poetic/liric, de asemenea interpretarea, într-o manieră personală, în limbajele altor arte, a unor fragmente sau aspecte din opera marelui poet, dramatizarea unor secvenţe din textele eminescene.
În 15 ianuarie 2013 a avut loc una dintre etapele proiectului în care au fost angrenate clasele V-VIII: este vorba despre un concurs care a vizat lucrul pe un text la prima vedere; concurs rebusistic; comentariu pe text; întrebări din biografia lui Eminescu; traducere de poezie – două strofe dintr-o poezie traduse în engleză sau franceză.
Iulian Brok

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com