Expoziţie-eveniment la New York cu 330 de artişti din 110 ţări

2 septembrie 2013 20:540 comments

interart2013_onu_continut_15.cdrUn nou eveniment marca Inter-Art Aiud este în stadiu de pregătire: este vorba de cea mai mare expoziţie de Mail Art din lume, care va fi găzduită în perioada 9-13 septembrie 2013, la sediul ONU din New York.

Evenimentul are ca titl Naţiuni-Apă-Culturi, fiind realizat de Fundaţia Inter-Art din Aiud în parteneriat cu Misiunea Permanentă a României pentru ONU, Institutul Cultural Român din New York, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundaţia Comunitară Alba.

Prin amploarea sa, expoziţia intercontinentală de Mail Art de la New York va reprezenta o premieră mondială absolută: aici vor expune 322 artişti din 110 ţări de pe toate continentele lumii. Fără îndoială este cea mai mare expoziţie de Mail Art organizată vreodată în lume.

Ştefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art Aiud, a precizat: „Expoziţia reprezintă un nou pas dintr-o serie lungă de expoziţii internaţionale prin care Fundaţia Inter-Art a promovat peste tot în lume, în ultimii 18 ani, arta şi cultura românească, dar şi arta universală contemporană.

După expoziţiile organizate la Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Viena, Gyomaendrod, Istanbul, Bombay, Cairo, Rabat, Vichy, Chatel Montagne, Washington D.C., Kutztown, expoziţia din martie 2009, de la sediul ONU din New York a reprezentat apogeul activităţii noastre, reuşind să expunem lucrările a 53 de artişti din 32 de ţări. A urmat ultima noastră mare realizare, expoziţia din martie 2013 de la Parlamentul European de la Bruxelles, unde am expus 82 de artişti din 52 de ţări de pe toate continentele lumii.

Această nouă manifestare pe pământ american va reprezenta o altă mare realizare şi prin promovarea artei contemporane româneşti prin cei 44 de artişti români prezenţi în expoziţie, iar interculturalitatea Fundaţiei Inter-Art va sublinia mesajul propus: valoarea artei contemporane din ţara noastră şi implicarea unei organizaţii nonguvernamentale din România în promovarea artei contemporane universale”, a declarat Ştefan Balog.

Vernisajul Expoziţiei Intercontinentale de Mail Art Naţiuni-Apă-Culturi va avea loc în data de 9 septembrie 2013, ora 18.00, la sediul ONU din New York (North End of Secretariat Lobby).

Iulian Brok

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com