Festivalul Cetăţilor Dacice 2012

12 iulie 2012 16:116 comments

La acest sfârşit de săptămână va avea loc a VI-a ediţie a estivalul, aşteptatul, exoticul, interesantul Festival al Cetăţilor Dacice, ediţia a VI-a. Pentru al doilea an la rând, Cetatea de Baltă găzduieşte festivalul, în urma câştigării concursului în 2011. Reamintim faptul că primele 4 ediţii au fost găzduite în condiţii foarte bine, de către „dacii” din Cricău.
Ca şi la ediţii precedente, pentru trofeul festivalului vor lupta echipe de tineri daci din Cetatea de Baltă, Cricău, Cugir, Ighiu, Săsciori. Echipele vor concura în ceea ce se numeşte Decatlonul dacic sau Întrecerile Dacice: Arcul viteazului (tras cu arcul la ţintă), Rapid şi puternic (căţărarea pe stâlpi de lemn), Suliţaşul cetăţii (aruncatul suliţei la depărtare), Cel mai iute de picior (ştafetă de alergare cu un miel în spate), Braţul de fier (skandenberg), Luptătorul, Îndemânare şi curaj, Să ne unim forţele (traseul funiei), Voinicul din cetate, Cărăuşii cetăţii.
Programul festivalului
Sâmbătă 14 iulie, ora 15:00
Târgul meşterilor populari. Proiecţie de film documentar istoric. „Panorame istorice. Situri arheologice şi monumente din Transilvania în fotografii aeriene”. Parada motocicliştilor, plecare din centrul municipiului Blaj;
Demonstraţie de powerlifting: Clubul Zamolxis, Federaţia Română de Powerlifting.
20:00: Concert cu trupele Zadar, Non Profit, Nicu Alifantis & Zan
23:30: Rugul lui Zamolxe
Duminică 15 iulie, ora 12:00 (prezentator Cătălin Măruţă)
Parada luptătorilor. Terra Dacica Aeterna – „de bello dacicum”. Întrecerile dacice (Decatlonul dacic). Virtus Antiqua – „Ludus Memnii”, lupte de gladiatori. Cascadorii ecvestre cu: Filimon Iordache, Georgiana Neselean, Cornel Lucian, Dinu Marius Robert, George Niţulescu, Lucian Forda.
Ora 18:00: Spectacol folcloric susţinut de Ansamblul folcloric al judeţului Alba, Ansamblul „Dor de pe Târnavă” din Cetatea de Baltă.
Vă dorim vreme bună şi cei mai pricepuţi daci să învingă! (I.B.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com