FOTO: Micii dansatori din Cugir premiați la concursurile de la Mediaș și Turda

14 noiembrie 2013 14:470 comments

unnamed (1)Deşi şi-a început activitatea de mai puţin de 6 ani, Clubul de dans sportiv Pro Dance 2007 din cadrul Casei de Cultură a oraşului Cugir a reuşit în ultimii ani să se impună în cadrul competiţiilor de dans sportiv la care a participat, devansând multe cluburi de profil cu istorie în domeniu. Ultimele rezultate înregistrate demonstrează o dată în plus pasiunea şi dăruirea tinerilor dansatori şi a antrenorului lor, Sergiu Prodan pentru acest sport pe cât de elegant, pe atât de solicitant.
În perioada 25-26 octombrie, copiii antrenaţi de Sergiu Prodan s-au întrecut pentru Cupa Mediaş, în paşi de vals lent şi cha cha, cu peste 300 de perechi din întreaga ţară. Concursul a fost divizat în secţiuni, în funcţie de nivelul de pregătire a dansatorilor şi pe categorii de vârstă. Clubul de dans sportiv Pro Dance 2007 din cadrul Casei de Cultură a participat atât la solo, cât şi la perechi, cu un număr de 12 copiii.
Chiar dacă au avut emoţii, tinerii dansatori cugireni, obişnuiţi deja cu competiţiile, nu s-au sfiit şi au dansat cum au ştiu ei mai bine, obţinând rezultate după cum urmează: semifinalişti- Stefan Alexandru şi Codea Diana (8-9 ani); locul II- Stoian Robert şi Suciu Denisa (8-9 ani); locul III- Stoian Radu şi Vesa Bianca (14-16 ani, clasa E); locul III-Gavrilă Octavian şi Bardan Alexandra (12-15 ani); menţiune- Olcean Sebastian şi Măieraş Castilia (4-7ani). Rezultate au fost obţinute şi la secţiunea de solo unde Chirilă Alexandra s-a clasat pe locul III, iar Baltă Luisa, pe locul IV.
Acest concurs a fost precedat de o altă competiţie a campionatului naţional de dans sportiv, Cupa Potaisa care a avut loc în 9 noiembrie la Turda. Talentul, graţia şi pasiunea le-au adus şi de această dată rezultate bune, perechea formată din Stoia Radu şi Vesa Bianca (14-16 ani, clasa E) impunându-se ca semifinalişti ai concursului. Pentru prestaţia lor, au primit menţiuni şi Chirilă Alexandra, Baltă Luisa şi Suciu Denisa care au participat la secţiunea solo.
Antenorul Sergiu Prodan, care a devenit de curând singurul antrenor licenţiat de dans sportiv din întreg judeţul, a mărturisit că pentru unii din aceşti copiii dansul sportiv reprezintă un hobby, însă în rândul celor cu rezultat bune se află şi tineri care pot face acest sport la nivel profesionist. Din acest motiv, Sergiu Prodan îşi propune să contribuie la îmbogăţirea experienţei şi a palmaresului acestor copii, prin participarea la cât mai multe concursuri de profil. Astfel, în perioada următoare Clubul de Dans Sportiv Pro Dance 2007 va participa la Cupa Ballrom de la Arad şi la evenimentul internaţional, Napoca Dance Festival de la Cluj-Napoca.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com