Fundaţia Inter-Art Aiud, dialoguri culturale în Germania

8 martie 2012 16:421 comment

Vernisajul expoziţiei „Globalizare-Timp-Conexiuni” de la Hanovra, Germania, a fost un nou prilej de afirmare pentru arta plastică din Aiud, din judeţul Alba şi implicit, pentru arta românească.
Printre expozanţii de la Hanovra s-a aflat şi aiudeanul Ştefan Balog, un neobosit promotor al artelor româneşti şi al frumuseţilor din judeţul Alba. La vernisajul expoziţiei găzduite de Palatul Culturii din Hanovra, alături de un public numeros s-au aflat şi primarul oraşului, Klaus Dieter Scholz, şi cunoscutul filozof german Gerhard Stamer. Cu acest prilej, artistul aiudean Ştefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art Aiud, a avut o întrevedere oficială cu Lazăr Comănescu, ambasadorul României în Germania (fotografie de Burhan Uzanyayla).
În cadrul întâlnirii, preşedintele Fundaţiei Inter-Art a prezentat pe larg proiectul pentru care s-a aflat la Hanovra, dar şi alte proiecte culturale realizate în ultimii ani. Ambasadorul român şi-a manifestat interesul pentru tot ce înseamnă promovarea culturii româneşti, fiind stabilite şi câteva repere privind organizarea unei expoziţii Inter-Art în capitala Germaniei, la Berlin, în care să primeze dialogul artistic româno-german. Astfel, va fi continuat proiectul care de ani de zile se desfăşoară în diferite locaţii de pe mapamond sub egida „Libertate şi artă – fără frontiere”, ne-a declarat Ioan Hădărig, directorul artistic al Fundaţiei Inter-Art Aiud.
l Iulian Brok

1 Comment

  • Salvador Dale

    Felicitari, dle Balog, dle Hadarig si colegilor dvs de la Aiud !

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com