Fundaţia Inter-Art Aiud, discuţii şi proiecte la sediul ONU

12 decembrie 2012 17:000 comments

O delegaţie a Fundaţiei Inter-Art din Aiud a fost prezentă zilele trecute la sediul Naţiunilor Unite din New York, unde a avut o serie de întâlniri oficiale.
În primul rând au fost discutate anumite detalii administrativ-organizatorice privind un proiect propus pentru toamna anului viitor, când fundaţia aiudeană va avea un eveniment artistic pe simezele holului expoziţional de la ONU.
Cei doi reprezentanţi ai Fundaţiei Inter-Art (Ştefan Balog – preşedinte şi Robert Lixandru – secretarul general) au avut o întâlnire şi cu Anca Jurcan, adjunctul Ambasadorului Simona Miculescu la Misiunea Permanentă a României la Naţiunile Unite, instituţie parteneră a proiectului care promite un nou succes românesc după ce prima expoziţie marca Inter-Art a fost catalogată de oficialii ONU drept cea mai internaţională manifestare de gen organizată vreodată în prestigioasa instituţie.
Lansat de mai bine de o jumătate de an, proiectul Inter-Art propus pentru anul viitor va constitui o altă premieră mondială: o expoziţie Mail Art la care vor participa cu lucrări artişti din toate cele 193 de ţări membre ONU. Deşi pare greu de realizat, organizatorii sunt optimişti, sperând ca un număr cât mai mare de ţări din toate colturile lumii să apară pe afiş. Au trimis lucrări până în acest moment artişti din 53 de ţări. Tema propusă pentru expoziţie: „NAŢIUNI-APĂ-CULTURI”, este un titlu simbolic care propune o punte intre diferite popoare, civilizaţii, culturi, dar aduce şi un omagiu apei ca simbol al vieţii într-un an dedicat preţiosului lichid de către Naţiunile Unite.
Iulian Brok

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com