FUNDAŢIA MIRO: Prima ediţie a Taberei de Artă Fotografică de la Rimetea

5 august 2013 14:130 comments

RimeteaÎn perioada 5-15 august 2013, la Rimetea are loc prima ediţie a Taberei de Artă Fotografie de la Rimetea, eveniment organizat de Fundaţia Inter-Art Aiud, Fundaţia de Fotografie Artistică Miró (condusă de artistul fotograf Klotz Miklós) din localitatea Balatonboglár, Ungaria. Parteneri şi colaboratori sunt Ministerul Resurselor Umane din Budapesta, (Ungaria), Academia de Arta Illyés (Ungaria), Fundaţia Illyés Gyula (Ungaria), Colegiul KSZKI Budaörs din Ungaria.
De-a lungul anilor, Klotz Miklós a organizat la Aiud expoziţii de artă fotografică, numărându-se printre participanţii la Festivalul Internaţional de Film şi Foto Art Aiud încă de la prima ediţie, în 2005. Recunoscut pentru „expediţiile” sale fotografice prin Africa, Australia, Asia, America de Sud, artistul este iremediabil îndrăgostit de localitatea Rimetea, unde şi-a deschis o galerie de artă.
În anul 2012 Klotz Miklós a avut o importantă expoziţie, cu prezentare de album de artă, la Muzeul de Artă Baia Mare, precum şi o expoziţie personală în cadrul Festivalului Art Aiud, la Galeriile Inter-Art Aiud.
Tabăra de Artă Fotografică de la Rimetea oferă posibilitatea celor 11 tineri artişti fotografi din Ungaria de a cunoaşte regiunea şi specificul cultural al zonei Rimetea, de a participa la un atelier de lucru alături de nume importante ale artei fotografice maghiare contemporane.
Tabăra de vară a studenţilor anului I de la Academia de Artă Illyés (Ungaria)
aduce la Rimetea tineri artişti precum Csüllög Eszter, Janászek Klaudia,Török Anna, Nagy Dóra, Ferenczy Bori, Kedves Éva, Rózsa Ákos, Pusztai Rozina, Erdős Dénes, Kormos Rita, Lencsés Andrea.
Conducătorii taberei: Klotz Miklós, Gárdonyi László.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com