ÎN AŞTEPTAREA GONGULUI ! Festivalul de Teatru Poveşti a ajuns la ediţia a VIII-a

24 septembrie 2013 21:100 comments

conferinta festivalAlbaiulienii ştiu deja, în perioada 2-6 octombrie 2013 are loc a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Poveşti de la Alba Iulia, eveniment aşteptat de un an de zile de multă lume, după cum spunea Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.

În cifre, ediţia 2013 a Festivalului de Teatru de la Alba Iulia poate fi rezumată astfel: 9 spectacole pentru copii, 14 spectacole pentru adulţi, 4 trupe din străinătate (printre care şi teatrul românesc din Vârşeţ, Voivodina, Serbia), un buget de 480.000 lei, demonstraţii stradale cu cimpoierii scoţieni, concerte de muzică, expoziţii, lansare de carte, ateliere pentru studenţi şi copii.

„Cea mai mare problemă în organizarea Festivalului ţine de spaţiile de spectacol pe care le avem la dispoziţie. Unele spectacole nu pot fi puse în scenă în locaţiile pe care le avem la Alba Iulia. Şi încă ceva, din păcate am pierdut un spectacol din străinătate pentru că nu am putut aduce o scară specială din Elveţia”, a declarat directorul Festivalului, Ioana Bogăţan.
Organizatori sunt aceeaşi: Teatrul de Păpuşi „Prichindel” şi Consiliul Judeţean Alba, având partener naţional Universitatea de Arte din Tg. Mureş.

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc printr-o expoziţie dedicată scenografei Cristina Pepino (1951-2013), un profesionist în meseria sa (scenografie de teatru) şi un mare prieten al Teatrului de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia.

Pentru cei care mai doresc bilete, ar fi cazul să se grăbească, pentru că deja pentru 4 spectacole deja s-au epuizat biletele.

Este vorba de spectacolele:
Absolut! – cu Marcel Iureş, regia Alexandru Dabija, Teatrul Act
Iluzii – cu Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu, Diana Cavaliotti, Theo Marton, Teatrul Act
Fidelitate – Adelaida Zamfira, Gheorghe Ifrim şi Florin Busuioc, Teatrul ACT
Mic şi al dracu – Maia Morgenstern şi Valentin Roşca, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti.

Mai sunt puţine bilete la două spectacole ce nu trebuie ratate: „Fata din curcubeu”, în regia Liei Bugnar, cu Tania Popa, şi „Contrabasul”, în regia lui Radu Gheorghe, care şi joacă în piesă.

În acest an avem ocazia să ascultăm vocea incredibilă a Ozanei Barabancea într-un concert de jazz, pop, music-hall.

Iulian Brok

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com