Inter-Art Aiud a reprezentat România în Qatar

27 mai 2012 14:380 comments

În urmă cu câteva zile, Fundaţia Inter-Art Aiud a reprezentat România în Qatar, la cea de-a doua ediţie a Simpozionului Internaţional de Artă organizat de College of North Atlantic din Doha (10-20 mai). Artistul aiudean Ştefan Balog a luat parte la acest simpozion alături de artişti plastici din Marea Britanie, Australia, Germania, Maroc, Sudan, Siria, Oman, China, India, Qatar.
Conducătorul simpozionului, sculptorul sudanez Mahgoub Al Mahboul, a luat parte la ediţia din 2010 a Taberei Internaţionale de Artă Plastică de la Aiud, iar acum se încearcă transpunerea modelul taberei de la Aiud (şi a altora similare) şi în Qatar.
În cadrul serilor de prezentări ale artei şi artiştilor invitaţi, Ştefan Balog a făcut o prezentare a celor 17 ani de când funcţionează Fundaţia Inter-Art la Aiud.
Printre diverse activităţi desfăşurate în Doha, Ştefan Balog s-a întâlnit în câteva rânduri cu ambasadorul României în Qatar, E.S. Constatin Darie. Acesta a fost, de altfel, singurul ambasador care a onorat cu prezenţa expoziţia de închidere a simpozionului, care a avut loc în data de 20 mai, în prezenţa mai multor oficiali din Qatar, dar şi a preşedintelui colegiului North Atlantic, Ken MacLeod.
De asemenea, Ştefan Balog s-a întâlnit şi cu adjunctul Ministrului Culturii din Qatar, Abdulla Salem Desmal Al-Kuwari, cei doi discutând şi despre posibilitatea organizării în Qatar a unei expoziţii internaţionale marca Inter-Art Aiud, România, sub genericul Libertate şi Artă-Fără Frontiere. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com