Întoarcere în timp la Zilele Cetăţii Sebeşului

20 august 2012 15:180 comments

Zilele Cetăţii Sebeşului au debutat cu primirea delegaţiilor din cele 3 oraşe înfrăţite: Komarom (Ungaria), Komarno (Slovacia), Budingen (Germania), precum şi a unei delegaţii din Străşeni (Republica Moldova), o întâlnire simbolică, dar foarte importantă. Singura delegaţie condusă de primar a fost cea din Străşeni. Trebuie să notăm că Valentina Casian, primarul din Străşeni, a venit la Sebeş şi s-a întâlnit cu primarul Alexandru Dăncilă, discutându-se înfrăţirea dintre cele două localităţi. De altfel, în data de 27 octombrie 2012, o delegaţie din Sebeş va face o vizită la Străşeni pentru perfectarea înfrăţirii dintre cele două oraşe.
Pentru a participa la spiritul sărbătorilor medievale ale Cetăţii Sebeşului (Muehlbach, cum îi spuneau saşii odinioară), primarul Alexandru Dăncilă şi vicele Adrian Bogdan (repetând gestul de anul trecut) au lăsat straiele moderne deoparte şi au îmbrăcat uniforme de cavaleri.
Imgredientele ediţiei a II-a au fost aceleaşi ca anul trecut: domniţe frumos îmbrăcate, cavaleri, nobili, prinţi, breslaşi, prelaţi, artişti, menestreli, bufoni, trubaduri, circari, vrăjitoare, dansuri, un târg medieval, cântece medievale, artă plastică, muzică barocă, muzică irlandeză, muzică rock, folk, muzică populară şi multă, multă voie bună.
Deşi banii alocaţi (80.000 euro) au fost mai puţini ca anul trecut, festivalul a fost la înălţime, surclasând evenimente similare petrecute la Alba Iulia pe sume mai mari, precum Zilele Oraşului (138. 000) sau Zilele Cetăţii Alba Iulia (58.000 euro).
Vineri seara, când au avut loc o serie de concerte folk, dar şi concertele Connect-R şi Alex Velea, se estimează că au fost peste 10.000 de persoane în centrul Sebeşului.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com