Istoricul Nicolae Iorga, omagiat la Alba Iulia

5 iunie 2012 15:220 comments

Marţi, 5 iunie, Aleea Scriitorilor din Alba Iulia: aceiaşi oameni, puţini, dar inimoşi, l-au omagiat pe Nicolae Iorga, probabil cel mai mare istoric al naţiunii române, de la a cărui naştere s-au împlinit 141 de ani.
Despre Nicolae Iorga au vorbit istoricul Gheorghe Anghel, Ioan Străjan, Ion Mărgineanu, subprefectul Cornel Murg, Ioan Galdea.
La datorie au fost şi de această dată Prefectura Alba, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”, Fundaţia Alba Iulia 1918 pentru Unitatea şi Integritatea României, Asociaţia Cultural-Patriotică „Avram Iancu”.
Dăm şi noi glas cererii unor participanţi care au solicitat mai mult sprijin (din partea instituţiilor publice) pentru momentele de omagiere a înaintaşilor care au loc în fiecare lună pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia. Subprefectul Cornel Murg a promis o sală disponibilă pentru orice activitate dacă la Alba Iulia nu se va putea.
Încheiem acest scurt memento cu cuvintele lui Iorga inscripţionate pe Casa de Cultură a Studenţilor: „Fără steag de cultură un popor e o gloată, nu o oaste”. (I.B.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com