Lansare cu fast la Aiud

8 aprilie 2019 18:020 comments

Vineri, 5 aprilie 2019, în ambianța deosebită a Centrului Cultural Castelul Sâncrai, Penitenciarul Aiud și Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud  au organizat  lansarea volumului „Liter-Art”, ediția a IV-a, apărut, în aceste zile, la Editura Napoca Star din Cluj Napoca. Volumul, cuprinzând creaţiile literare şi plastice semnate de: Alin Cucuruzan, Andrei Bako, Ciprian Sabău, Dan Marcu. Florin Badale, Ioan Hădărig, Ion Dăneasă, Loredana Gabriela Gavrilaș, Mircea Libertatu, Nicolae Stanovici, Racz Tibor, Raluca Barb, Răzvan Spătariu, Robert Stroia, Valentin Secelean, este realizat în cadrul  proiectul din toamna anului 2018.
Prezentarea de carte a fost întregită de un recital de muzică folk susţinut de  Marius Moga iar grupul coral al Penitenciarului a interpretat  lucrări sub conducerea dirijorală a lui Ovidiu Baciu.
            La evenimentul de diseminare a proiectului au participat cu intervenţii: Itu Ioan-Emil, directorul Penitenciarului Aiud, Iulia Bara – şef serviciu Educație și Asistență Psihosocială,  Silvan Stâncel – managerul Bibliotecii Judeţene “Lucian Blaga” Alba, Alin Florea – directorul Bibliotecii “Liviu Rebreanu” Aiud,  Györfi Dénes – fost director al Bibliotecii Bethlen din Aiud şi sociologul Ioan Hădărig, managerul Centrului Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud.
Ciprian Sabău, director adjunct pentru Educație și Asistență Psihosocială,  organizator al proiectului, arăta în prezentarea proiectului că: “Aspectul inovativ, unic la nivel de sistem penitenciar românesc al proiectului educativ „Liter-Art” este reprezentat de implicarea în demersurile de creație literară și ilustrație de carte atât a persoanelor private de libertate cât și a angajaților așezământului de deținere dar și a unor literați consacrați. Rămânem consecvenți ideii că arta, indiferent de forma de manifestare, oferă persoanelor private de libertate oportunități unice pentru a înțelege lumea și propria persoană și pentru a crea o identitate culturală proprie”.
Organizatorii sunt recunoscători Consiliului Judeţean Alba pentru punerea la dispoziţia evenimentului de diseminare a proiectului a minunatului lăcaş, reprezentat de Centrul Cultural Castelul Sâncrai.
 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com