LIBERTATE, MUZICĂ, NATURĂ LA IVĂNIŞ- Festivalul Întregalde Folk, ediţia I

26 iunie 2013 12:180 comments

festivalÎn perioada 27-29 iunie 2013, în satul Ivăniş, comuna Întregalde din judeţul Alba va avea loc prima ediţie a Festivalului Întregalde Folk, un eveniment organizat de Asociatia pentru Promovarea Serviciilor de Turism si Agrement. Prin acest festival organizatorii îşi propun să promoveze muzica folk, turismul şi tradiţiile locale din zona Întregalde-Apuseni. Programul festivalului include un concurs de interpretare cu premii în valoare de circa 1.000 de euro, workshop-uri pe teme rurale, excursii în zona Apusenilor, focuri de tabără, recitaluri şi degustări delicioase de mâncare gătită la cazan.
Concursul de interpretare este adresat tuturor artiştilor folk care cântă individual sau în trupă, indiferent de vârstă. Doritorii se pot înscrie în competiţie la e-mail: alina@evonline.ro sau direct la faţa locului, dar nu mai târziu de 27 iunie, ora 13:00. Nu există taxă de înscriere.
Concurenţii îşi vor disputa 7 premii:
Premiul mare Întregalde folk – 300 euro
Premiile secundare „Tatiana Stepa”, „Florian Pittiş”, „Vali Sterian”, „Alexandru Zărnescu”, fiecare în valoare de 100 euro
Premiul „Cutiuţa muzicală”, care consta într-un instrument special de percuţie şi care va fi acordat celui mai bun instrumentist
Premiul pentru cel mai tânăr concurent – o chitară Johnson.
Recitaluri folk susţinute de artiştii: Stelian Maria (Suedia), Mario Ovidiu Madius (Suedia), Walter Dionisie şi Anca Oprescu, Adi Mitescu, Daniel Opriţă, Puiu Bretoi, Cristi Corcioveanu, Octavian Bud, Nicu Nicuşor, Tituş Constantin şi Iulia Em, Grupul Alergic, Daniel Făt, Clauudiu Voic, Raluca Cismaru, Faraonu’, Grupul Nelu Pitic, Daniel Julean şi prietenii – Dan Miron, Miki Csordas şi Andrei Pitic (România).
De subliniat că Tituş Constantin şi Iulia M din Câmpina au câştigat Locul I al Festivalului Ziua de Mâine 2009: atunci se numeau Grupul Noi.
Stelian Maria, iniţiator al festivalului, este revoluţionar şi artist stabilit în Suedia imediat după evenimentele din 1989. A venit cu ideea acestui eveniment din dorinţa de a promova România peste hotare, dar şi de a realiza o legătură mai strânsă între cele doua ţări între care se împarte acum: „Eu cred în România şi cred că există şi alte mijloace de a ne face cunoscuţi în lume, în afară de cerşetori. Suedia este ţara mea adoptivă şi de aceea o poftesc în România înaintea altor ţări, având invitaţi la festival câţiva artişti şi jurnalişti suedezi. Vreau însă ca în viitor să aduc aici trubaduri din toată Europa, oameni care iubesc natura, chitara, cortul şi drumetiile. Am aflat de Ivăniş de la soţia mea, care a copilărit acolo; am vizitat zona şi, văzând-o cum moare, am hotărât să fac ceva”.
Detalii organizatorice: preţuri de cazare: pe teren, la cort: 20 lei/noapte sau de 50 lei/3 nopţi. În şură cu fân: 10 lei/noapte.
Organizatorii vor amenaja un mic spaţiu privat cu duşuri portabile, în apropierea terenului de campare existând şi un pârâu. În ceea ce priveşte alimentele, organizatorii vor pregăti mâncare la cazan, iar lângă terenul de campare va fi amenajat un chioşc cu băuturi, dulciuri, mici gustări, ţigări. Participanţii sunt însă incurajaţi să îşi aducă propriile alimente.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com