Limba germană în dans, poezie şi cântec la Sebeş

19 februarie 2013 11:511 comment

Joi, 21 februarie, ora 17.00, cu prilejul Zilei Internaţionale a Limbii Materne, Casa de Cultură „Lucian Blaga” din Sebeş va găzdui loc un spectacolul de dansuri tradiţionale germane, cântece şi poezii intitulat „Germana în dans, poezie şi cântec” (Deutsch in Tanz, Gedicht und lied) susţinut de reprezentanţii comunităţii săseşti din Sebeş şi Petreşti.
În spectacol organizat de Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeş din cadrul centrului Cultural Sebeş sunt invitaţi elevii Şcolii de dans Chirilă din Alba Iulia, Ansamblul folcloric „Mărginenii de pe Valea Frumoasei” din Căpâlna”, Ansmablul de dansuri populare maghiare ale Şcolii gimnaziale „Toma Cocişiu” din Blaj.
Aşa cum declară organizatorii spectacolului, Ziua Internaţională a Limbii Materne, promovează recunoaşterea şi utilizarea limbilor materne din lume, în mod special pe cele ale grupurilor minoritare. Limba maternă face parte din identitatea oamenilor şi popoarelor şi constituie un element cheie al educaţiei pentru toţi. Respectul pentru alte limbi, culturi şi identităţi este o condiţie prealabilă pentru crearea unui spaţiu european şi cooperare în Europa. Spectacolul va avea loc în Sala „Radu Stanca” a Casei de Cultură Sebeş, iar în foaier se va putea vizita o expoziţie de costume populare reprezentând diferite zone ale ţării. Intrarea este liberă.
Iulian Brokgermana

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com