Monografia „Teiuşul de odinioară” a ajuns la ediţia a doua

21 august 2012 17:110 comments

Duminică, 26 august, ora 13:00, în cadrul Zilelor Teiuşului, la Casa de Cultură din localitate va avea loc lansarea cărţii „Teiuşul de odinioară”, ediţia a II-a. Autorul cărţii este economistul Cristian Florin Bota, care împreună cu Primăria şi Consiliul Local al oraşului Teiuş, organizează această lansare de carte.
În prezentarea volumului, academicianul Ioan-Aurel Pop din Cluj afirmă: „După multe lucrări de istorie – mai recentă fiind remarcabila monografie a Vinţului de Jos – domnul Cristian Florin Bota, pasionat peste măsură de trecutul locurilor de baştină, dă la lumină din nou o carte reprezentativă. Este vorba despre o evocare ilustrată a Teiuşului, din timpurile cele mai vechi până astăzi, aşezată pe respectarea strictă a datelor culese din izvoare (…).
„Teiuşul de odinioară” este, de fapt, Teiuşul etern, cel care a fost, este şi va fi, cel care dă înţeles unui colţ de ţară. Relevarea acestui înţeles profund este opera domnului Cristian Florin Bota, căutător de adevăr, dar mai ales de omenie, de împliniri, de glasuri din trecut, menite să fie auzite în viitor. Cei care preţuiesc trecutul iubesc în esenţă viaţa, pentru că viaţa tuturor devine, mai devreme sau mai târziu, trecut”.
Prima ediţie din prezenta lucrare a ieşit în lume la o sărbătoare a oraşului şi a oamenilor care îi dau viaţă, Zilele Teiuşului, la 29 august 2009.
În cuvântul său din prefaţa cărţii, autorul mulţumeşte celor care l-au sprijinit în acest demers: academicianul Ioan Aurel Pop – Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, Dorin Iacob Mateica, primar al Teiuşului în perioada 2000 – iunie 2012 şi dr. ing. Mirel Vasile Hălălai – actualul primar al Teiuşului, prof. univ. dr. Nicolae Miu, Elena Anghel, dr. Gabriela Mircea, conf. univ. dr. Horia Ciugudean, mama sa, Aurelia Cristea şi soţia, Anca Maria Bota.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com