Număr record de vizitatori la Muzeul Unirii din Alba Iulia

5 noiembrie 2013 13:080 comments

muyeuMuzeul Naţional al Unirii Alba Iulia a înregistra în primele 10 luni ale acestui an un număr record de vizitatori. Astfel în perioada ianuarie-octombrie 2013, nu mai puţin de 75.456 persoane au trecut pragul muzeului, o cifră impresionantă dacă ţinem cont că anul trecut, tot în acest interval, prestigioasa instituţie albaiuliană avusese 54.773 vizitatori.
De asemenea, se remarcă faptul că cele mai aglomerate luni au fost mai, iunie, iulie şi august, perioadă în care media de vizitatori a depăşit cifra de 10.000. Spre exemplu, în luna august s-a înregistrat un număr de 14.703 vizitatori.
Această creştere spectaculoasă a publicului poate fi pusă atât pe seama proiectelor de succes iniţiate în ultimul timp de muzeul albaiulian (Noaptea Muzeelor, Garda Romană de la Apulum, Lupii de Fier ai Apoulonului), dar şi a numeroaselor evenimente organizate de administraţia locală în Cetatea Alba Carolina (Zilele Oraşului, Festivalul Roman Apulum, Festivalul Dilema Veche, Festivalul Sărbătoarea Muzicii şi altele).

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com