Premiu pentru Vasile Dîngă, actor în grupul de teatru Skepsis

18 iulie 2012 19:130 comments

În perioada 13-15 iulie 2012, grupul de teatru Skepsis a reprezentat oraşul nostru la prima ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineri „Orfeu” de la Otopeni. Piesa jucată de actorii albaiulieni a fost „Jubileul” de A.P. Cehov, un spectacol foarte îndrăgit de grupul Skepsis.
Juriul, compus din actriţa Mihaela Munteanu, regizorul Dragoş Galgoţiu (Teatrul Odeon), actorul Dan Aştilean (Teatrul Bulandra), a apreciat spectacolul jucat de albaiulieni, considerând prestaţia ca fiind elegantă, una din acelea care vin să dovedească faptul că graniţele dintre mediul profesional şi cel amator nu sunt niciodată fixe. În final, juriul a răsplătit reprezentaţia grupului Skepsis, cu premiul pentru cea mai bună interpretare în rol principal masculin, acordat lui Vasile „Eugenio” Dîngă, pentru rolul Kuzma Nikolaevici – un premiu binemeritat şi bineprimit.
Organizatorii festivalului au fost Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional a Judeţului Ilfov şi Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni.
Prezenţa Grupului Skepsis la acest festival (alături de alte spectacole jucate) se înscrie în efortul de promovare a înfiinţării Teatrului Comunitar Skepsis în Alba Iulia. Felicitări Skepsis, felicitări Vasile Dîngă, succes în toate proiectele propuse!
Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com