Programul Festivalului -Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” Alba Iulia 2013

5 noiembrie 2013 16:081 comment

afisLa Alba Iulia, toamna înseamnă folk și, mai ales, înseamnă aplauze și săli pline. Ajuns la ediția a IX-a, Festivalul-Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a devenit o marcă a județului Alba, fiind, de fapt, o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba, în organizarea căruia se află. Cea mai directă mărturie pentru succesul cel puțin local al festivalului o oferă, ca în fiecare an, vânzarea de bilete. De regulă, fiecare ediție aduce un record în ceea ce înseamnă rapiditatea cu care se consumă locurile. Dacă anul trecut acestea s-au vândut în primele patru-cinci ore de la deschiderea casei de bilete, ne așteptăm ca la ediția a IX-a să fie o la fel de mare cerere, ținând cont de oferta festivalului.
Cât despre succesul național al festivalului, este, poate, suficient să spunem că de-a lungul ultimelor ediții, cea mai auzită apreciere a venit din partea numelor mari din folk, precum Ducu Bertzi, Nicu Alifantis, Vasile Șeicaru și mulți, mulți alții. Au fost cei care, punctual, au descris festivalul ca având cel mai convingător concept și cea mai frumoasă desfășurare dintre toate festivalurile de profil din țară.
Festivalul a împlinit, deci, nouă ani. Apropiindu-ne de aniversarea a zece ani de la existența lui, festivalul a ajuns, astfel, la o maturizare care impune o și mai bună cizelare a programului. Concret, vorbim de o dezvoltare prin implicarea mai multor locații de spectacol și a mai multor activități care, deși nu sunt folk, extind festivalul înspre un fenomen cu ecou atât în comunitatea română a cântăreților de folk, cât și în conștiința publicului larg.
În primele două zile de festival, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea loc concursul de folk între tinerii cantautori care urmează să fie preselectați în această perioadă. Până în clipa de față, s-au înscris peste 15 tineri cantautori, urmând să fie selectați 10 pentru concursul din cadrul festivalului. Având în vedere că tânărul Cosmin Vaman a câștigat în 2012 concursul festivalului, el va deschide ediția din acest an, vineri, la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.
În fiecare seară la ora 19.00 vom avea, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, nume mari ale folkului, care vor concerta până seara târziu. Vorbim aici despre Silvan Stâncel și Ovidiu Scridon; Țapinarii; Ioan Gyuri Pascu, Teo Boar și Vladi Cnejevici; Vali Șerban, Sorin Minghiat și Marius Popa; Florin Săsărman și Alexandru Filip; Vasile Șeicaru și Victor Hoajă; Ducu Bertzi, Mihai Neniță și Neculaie Constantin; Adrian Beznă; Sebastian Kincses, Adrian Puiuleț ; Victor Surugiu; Daniel Avram și Școala de folk; Marius Matache; folkband Imperfect; Emeric Set; Nicu Alifantis; Mozaic Band.
Gazda festivalului, ca întotdeauna la „Ziua de Mâine”, va fi Vali Șerban.

* Biletele se vor pune în vânzare în 06 noiembrie 2013, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Prețul unui bilet este de 20 lei iar prețul unui abonament (pentru cele trei zile de spectacole) este de 45 lei.

Programul Festivalului

VINERI, 15 NOIEMBRIE 2013
12.00 Cafeaua cu folk
Conferință de presă
Lansare album „Blondă sau brunetă“ – Silvan Stâncel
Workshop de scriere creativă – Folk´n Blog
Art Cafe Downtown

18.45 Vernisajul expoziției de caricatură „Am cam întins coarda 2″ – Costel Pătrășcan
Casa de Cultură a Sindicatelor

19.00 Concurs
Recitaluri
Cosmin Vaman
Silvan Stâncel & Ovidiu Scridon
Țapinarii
Ioan Gyuri Pascu, Teo Boar & Vladi Cnejevici
Casa de Cultură a Sindicatelor

SÂMBĂTĂ, 17 NOIEMBRIE 2012
12.00 Cafeaua cu folk
Conferință de presă
Lansare album „Visul românesc“ – Țapinarii
Lansare album „Să-mi lași pe ușa veche semn“ – Adrian Beznă
Workshop de scriere creativă – Folk´n Blog
Art Cafe Downtown

19.00 Concurs
Recitaluri
Vali Șerban, Sorin Minghiat & Marius Popa
Florin Săsărman & Alexandru Filip
Vasile Șeicaru & Victor Hoajă
Ducu Bertzi, Mihai Neniță & Neculaie Constantin
Casa de Cultură a Sindicatelor

22.30 Party
Adrian Beznă
Sebastian Kincses, Adrian Puiuleț & Victor Surugiu
Spațiile RYMA

DUMINICĂ, 18 NOIEMBRIE 2012
12.00 Cafeaua cu folk
Conferință de presă
Lansare album „Hoinar în Piața Matache“ – Marius Matache
Lansare album „Mozaic” – Nicu Alifantis & Mozaic Band
Workshop de scriere creativă – Folk´n Blog
Art Cafe Downtown

19.00 Gala laureaților
Recitaluri
Daniel Avram și Școala de folk
Marius Matache & folkband Imperfect
Emeric Set
Nicu Alifantis & Mozaic Band
Casa de Cultură a Sindicatelor

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com