Recunoaştere pentru calitatea spectacolului Zulenka la Cluj

22 octombrie 2012 14:430 comments

Teatrul albaiulian de păpuşi a fost premiat încă o dată, de această dată pentru calitatea mânuirii spectacolului „Zulenka”, un spectacol în regia lui Cristian Pepino. Diploma a fost acordată în urma participării Teatrului Prichindel la Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck” 2012. Festivalul de la Cluj a avut loc în perioada 15 – 19 octombrie 2012, ajungând la ediţia a XI-a: este un festival concurs care anual reuneşte spectacole de păpuşi şi marionete.
La Cluj, participarea spectacolelor unor teatre şi companii teatrale din România şi străinătate se face pe baza unei selecţii prealabile. Festivalul are un caracter competitiv, iar spectacolele sunt evaluate de către un juriu de specialitate care acordă premii.
„Nu putem fi decât foarte bucuroşi şi încântaţi de distincţia obţinută, cu atât mai mult cu cât acest festival concurs este unul foarte competitiv. Cu greu se obţine aici un premiu, iar faptul ca anul acesta spectacolul nostru a fost premiat reprezintă pentru noi în primul rând un semn de recunoaştere valorică şi artistică. Personal, îi felicit pe toţi colegii mei care fac parte din echipa acestui spectacol şi sper ca pe viitor palmaresul teatrului albaiulian să se îmbogăţească cu alte noi premii. Până atunci, vă aşteptăm la noi la teatru, pentru a viziona minunatul spectacol Zilenka”, a declarat Ioana Bogăţan, managerul teatrului albaiulian.
Echipa spectacolului este formată din: Cristian Pepino – regizor artistic, Cristina Pepino – scenograf, Dan Bălan – compozitor, Levente Szöcs – maestru de sunet, Ovidiu Tămăşan – maestru de lumini, Vlad Tănase – construcţia păpuşilor, Mirela Tămăşan – croitorie, Marin Goia – decoruri.
Distribuţia îi reuneşte pe actorii: Amalia Pop, Teodora Popa, Elena Scorţeanu, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan, Ioan Pompiliu Cristea.
Să ne aducem aminte că în octombrie 2010, la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, teatrul albaiulian a fost răsplătit cu Premiul pentru ambianţa muzicală live, un premiu acordat spectacolului „Universul din lanterna magică”, în regia lui Radu Dinulescu.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com