Revista Apulum este distribuită în 267 de instituţii ştiinţifice din lume

15 februarie 2012 15:381 comment

Miercuri, 15 februarie, a fost lansat numărul 48 al revistei „Apulum”, o adevărată carte de vizită a muzeului albaiulian: revista „Apulum” este distribuită (prin schimburi editoriale) în 267 de instituţii ştiinţifice din ţări de pe toate continentele.
Numărul 48 al revistei cuprinde două tomuri: primul de arheologie, coordonat de arheologul Horia Ciugudean, al doilea de istorie, coordonat de muzeograful Ana Dumitran.
Prezentarea revistei „Apulum” a fost făcută în cadrul vernisajului expoziţiei „Locuiri preistorice la Pianu de Jos, judeţul Alba”. Expoziţia prezintă o parte din piesele descoperite de-a lungul timpului în cadrul unor cercetări arheologice desfăşurate în două zone ale satului: Podei şi Câmpul de Mijloc. Piesele expuse sunt deosebite atât pentru specialişti, cât şi pentru simplii vizitatori: pandantivi, idoli, greutăţi de metal, vase de lut, piese de bronz, piepteni de os, un vârf de lance (din silex) datând aproximativ din anul 40.000 î.Ch.
Lucrările arheologice de la Podei (1961-1967) au fost realizate de către arheologul şi profesorul Iuliu Paul (angajat al muzeului din Sibiu, cel care a devenit mai târziu, în 1991, primul rector al universităţii albaiuliene).
Cercetările arheologice de la Câmpul de Mijloc sunt de dată recentă (2009-2010), ele fiind efectuate de doi arheologi de la muzeul albaiulian: Cristinel Fântâneanu şi Ilie Lascu.
l Iulian Brok

1 Comment

  • DĂ MAI DEPARTE : la alegerile din toamnă nu vota USL şi PDL. Votează cu oricine altcineva.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com