Scriitorul Ion Luca Caragiale, omagiat la Centrul Cultural Cugir

14 februarie 2019 08:570 comments

Marți, 12 februarie, în sala de conferințe a Centrului Cultural Cugir, a fost adus un omagiu celui care a fost dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor –Ion Luca Caragiale.

Evenimentul cultural intitulat “Caragiale, mereu contemporan!”, pus în scenă de către actorii Cercului de Teatru Cugir, îndrumați de către Maria Dodoc.

Artiștii au prezentat fragmente după operele scrise de Ion Luca Caragiale, în “Momente și Schițe”(1908). Astfel, au fost readuse la viață personajele din “Bubico”,”Vizită”,”D-L Goe”, “Căldură mare”, “Five o’ clock”, “Luna de miere”,”Două loturi” și “Conu Leonida față cu reacțiunea”.

În ce constă actualitatea sa nu e greu de observat. Pe scurt, viaţa politică şi morală românească pare a se inspira, după 1989, ca şi în alte momente istorice, din opera lui Caragiale. 

Eroii lui Caragiale se află printre noi, putem spune că el și operele sale sunt contemporane cu timpurile noastre.

“Anul acesta este anul național al cărții, și astfel profităm sărbătorind marii scriitori români, prin astfel de momente teatrale.

Ion Luca Caragiale va fi mereu contemporan cu timpurile pe care le trăim. Ne bucurăm că astfel,tinerii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir, aduc în fața publicului cugirean, operele importante ale literaturii românești.Și nu oricum, ci cu mult profesionalism ca de fiecare dată, la care au adăugat în această seară mult umor”, a declarat la finalul evenimentului Diane Doberean, directoarea Centrului Cultural Cugir.

 

 

 

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com