Spectacolul Zulenka va fi prezentat la Zilele Teatrului Colibri

10 octombrie 2012 15:050 comments

Sâmbătă, 13 octombrie, Teatrul De Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia este invitat la cea de-a doua ediţie a festivalului de teatru Zilele Teatrului Colibri (12-15 octombrie 2012). Evenimentul este organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret Craiova, cu sprijinul Consiliului Local Craiova şi al Ministerului Culturii.
Teatrul de Păpuşi Prichindel din Alba Iulia va fi prezent cu spectacolul „Zulenka” în regia lui Cristian Pepino – un spectacol care a avut premiera în anul 2012 pentru a marca împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea teatrului.
Spectacolul va fi jucat sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 12.30, la sala Teatrului Liric „Elena Teodorini”.
Iată echipa spectacolului: Cristian Pepino – regizorul artistic, Cristina Pepino – scenograf, Dan Bălan – compozitor, Levente Szocs – maestru de sunet, Ovidiu Tămăşan – maestru de lumini, Vlad Tănase – construcţia păpuşilor, Mirela Tămăşan – croitorie, Marin Goia – decoruri. Actorii care fac parte din distribuţie: Amalia Pop, Teodora Popa, Elena Scorţeanu, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan, Ioan Pompiliu Cristea.
Regizorul Cristian Pepino spune despre acest spectacol: „Zulenka este o poveste pentru copiii mici, pentru cei mai mici spectatori ai noştri şi este un text inspirat din creaţia Baronesei Orczy care a publicat la Londra către sfârşitul secolului al 19-lea un volum de minunate poveşti. E o istorie fără violenţă, fiind în acest sens mai potrivită pentru copiii de până la şapte ani. Basmele obişnuite prezintă de obicei episoade violente sau deosebit de dramatice potrivite mai degrabă pentru copiii mai mari de şapte ani. Zulenka este povestea unei fetiţe care îşi doreşte să devină zână. Din această cauză ea declanşează o serie de peripeţii din care va ieşi cu bine datorită ajutorului prietenilor ei, spiriduşii şi animalele pădurii.”

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com