Teatrul pe drum! Grupul Skepsis în turneu prin judeţul Alba

18 iulie 2013 12:440 comments

SkepsisGrupul Skepsis va desfăşura în perioada iulie-august 2013 un turneu Comedia dell Arte în judeţul Alba, vizându-se localităţile Sebeş, Alba Iulia, Cugir, Galda de Jos şi Aiud. Turneul face parte din proiectul “Teatru Medieval”, proiect finanțat de Fundația Comunitară Alba prin programul “Fondul pentru Cultură”, program care are ca partener național Asociația pentru Relații Comunitare.
Prin proiectul “Teatru Medieval” se doreşte familiarizarea populaţiei cu un gen de teatru foarte popular în Italia medievală, care prin natura personajelor (cu măşti, cu vestimentaţie viu colorată, reprezentând anumite prototipuri sociale generale ale epocii medievale), dar şi a intrigilor pieselor era destinat în primul rând reprezentaţiilor stradale sau din pieţele publice, unde publicul era diferit din punct de vedere al vârstei şi al categoriilor sociale. Pe lângă dimensiunea de culturalizare, se conturează şi dimensiunea socială a proiectului, pentru că resimte o nevoie de a-şi diversifica viaţă socio-culturală.
Spectacolul de teatru medieval îşi propune să aducă publicul mai aproape de atmosfera specifică teatrului de stradă, urmărindu-se ca reprezentaţiile să fie ţinute în aer liber. Carecterizat de un comic spumos, multă energie şi aspecte interactive, genul Comedia dell Arte cucereşte spectatorii prin personajele sale tipice (veselul Arlechino, înfumuratul Capitano, avarul Pantalone, îndrăgostitul Lelio) prinse în ţesătura unor intrigi pline de pitoresc.
Primele reprezentaţii vor fi oferite publicului după cum urmează:
– sâmbătă, 20 iulie, de la orele 19, la Sebeş, în curtea Muzeului Municipal „Ioan Raica”, în prelungirea programului expoziţiei de pictură Geta Maria Maris Guju;
– joi, 25, iulie, orele 19, la Galda de Jos, în curtea Casei Veronica, la şezătoarea de seara.
Proiectul are ca parteneri locali Tipo-Rex, Casa Veronica, Loco Profiles, Fundația “Inter-Art” Aiud și Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com