Trei premii pentru cursanţii Clasei de Fotografie din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba

15 martie 2018 20:220 comments

Trei cursanţi ai Clasei de Fotografie din cadrul Şcolii de Arte şi Meşteşuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba au fost premiaţi în această lună la Concursul Naţional de Artă Fotografică „Obiceiuri de iarnă” de la Cluj-Napoca. Concursul, ajuns în acest an la cea de-a VI-a ediţie, a reunit concurenţi din întreaga ţară ale căror lucrări au fost încadrate în următoarele secţiuni: Portret, Peisaj, Reportaj, Natură statică, Eseu, Macrofotografie, Tradiţii şi obiceiuri, Imagini  prelucrate, Arhitectură, „Din lumea celor care nu cuvântă”.

În urma analizei lucrărilor pe locul I s-a clasat Hăprian Silvia, pe locul II  Boescu Daniel Elisiu, iar prima menţiune i-a fost decernată lui Muntean Claudiu Ioan, toţi fiind cursanţi ai Clasei de Fotografie din cadrul Şcolii de Arte şi Meşteşuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

„Nu poate decât să ne bucure faptul că trei dintre premiile acestui concurs important au fost obţinute de cursanţi ai Clasei de Fotografie din cadrul Şcolii de Arte şi Meşteşuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba”. Atât ei cât şi ceilalţi cursanţi ai noştri care s-au înscris în concurs merită felicitări pentru munca şi pasiunea pe care le-au pus în fiecare fotografie. Şi dacă vorbim de pasiune pentru fotografie vă pot spune că unul dintre câştigători, Muntean Claudiu Ioan, locuieşte în Sibiu dar a ales să studieze arta fotografică la Alba Iulia”, a spus Vasile Sârb, coordonatorul Clasei de Fotografie din cadrul Şcolii de Arte şi Meşteşuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. 

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj organizează de o bună perioadă de timp Concursul Naţional de Artă Fotografică „Obiceiuri de iarnă” pentru formarea şi dezvoltarea simţului estetic şi artistic al iubitorilor de artă fotografică şi pentru cunoaşterea şi promovarea valorilor culturale şi artistice în acest domeniu.

 

***

Clasa de Fotografie este una dintre clasele care funcţionează în cadrul Şcolii de Arte şi Meşteşuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Şcoala a fost înfiinţată în 1969, iar din 2007 funcţionează ca Serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, coordonat de prof. Marinela Popa. Şcoala vine în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă şi se vrea a fi o pepinieră de specialişti pentru serviciile artistice din instituție, din județ și chiar de pe plan național și internațional. Printre disciplinele din cadrul şcolii amintim: Canto – muzică uşoară, Muzică vocală tradiţională, Pictură, Design ambiental, Design vestimentar, Instrumente de suflet, Pian, Chitară, Artă fotografică şi video, Actorie, Muzică de fanfară, Dansuri populare, Dansuri moderne, Dansuri de societate, Arta lemnului, Ţesături tradiţionale, Muzică religioasă sau Pictură religioasă.

 

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com