Vernisajul expoziţiei Inter-Art de la Sediul ONU din New York

15 septembrie 2013 12:430 comments

Inter Art la New YorkFundaţia Inter-Art din Aiud a revenit în Statele Unite, pentru o nouă expoziţie, de această dată la New York: Expoziţia Internaţională NAŢIUNI-APĂ-CULTURI reprezintă o veritabilă premieră mondială cu 322 artişti din 110 ţări.

Vernisajul a avut loc luni, 9 septembrie 2013, la Sediul Naţiunilor Unite din New York: evenimentul organizat de Fundaţia Inter-Art Aiud a reunit lucrări trimise de 322 artişti din 110 ţări din toate colţurile lumii.

Evenimentul de la sediul ONU a fost deschis prin intervenţiile gazdelor şi organizatorilor: Excelenţa Sa Peter Launsky-Tieffenthal, Secretar General adjunct al Natiunilor Unite, Excelenta Sa Simona Miculescu, ambasador al Misiunii Permanente a României la Naţiunile Unite şi Stefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art din Aiud.

În cadrul deschiderii a avut loc şi un moment muzical susţinut de artistul american Kenneth Meyer.

Asistenţă selectă la vernisaj: ambasadori şi zeci de reprezentanţi ai misiunilor ONU, alături de o parte din artişti prezenţi în expozitie, precum şi mulţi iubitori de artă.

Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Inter-Art din Aiud în parteneriat cu Misiunea Permanentă a României pentru ONU, Institutul Cultural Român din New York, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundaţia Comunitară Alba.

Artistul aiudean Ştefan Balog vorbeşte despre această nou reuşită a fundaţiei pe care o conduce: „Expoziţia reprezintă un nou pas dintr-o serie lungă de expoziţii internaţionale prin care Fundaţia Inter-Art a promovat peste tot în lume, în ultimii 18 ani, arta şi cultura românească, dar şi arta universală contemporană.

După expoziţiile organizate la Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Viena, Gyomaendrod, Istanbul, Bombay, Cairo, Rabat, Vichy, Chatel Montagne, Washington DC, Kutztown, expoziţia din martie 2009, de la sediul ONU din New York a reprezentat apogeul activităţii noastre, reuşind să expunem lucrările a 53 de artişti din 32 de ţări. A urmat ultima noastra mare realizare, expoziţia din martie 2013 de la Parlamentul European de la Bruxelles, unde am expus 82 de artişti din 52 de ţări de pe toate continentele lumii. Această nouă manifestare pe pământ american a reprezentat o altă mare realizare şi prin promovarea artei contemporane româneşti prin cei 48 de artişti români prezenţi în expoziţie, iar interculturalitatea Fundaţiei Inter-Art a subliniat încă odată mesajul propus: valoarea artei contemporane din ţara noastră şi implicarea unei organizaţii nonguvernamentale din România în promovarea artei contemporane universale”. (I.B.)

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com