Top unelte care nu trebuie să lipsească din casa ta

22 martie 2022 17:091 comment

Orice cămin, apartament, dar mai ales casă, are nevoie de un kit de bază de unelte și scule electrice care să îți fie de folos în diverse situații – să repari ceva, să montezi sau să meșterești dacă ești mai avansat de atât. Pentru a-ți putea pune la punct cutia cu unelte, venim cu un top al acestora, astfel încât să ai tot ce îți trebuie. Indiferent de gradul de pricepere, de dimensiunea casei sau numărul de membri ai familiei, ai nevoie de un minim de unelte și scule care să fie mereu la îndemână pentru reparații, montaje, proiecte personale sau ajustări prin casă și afară.

  1. Bormașina / Mașina de găurit

 

O bormașină este una din cele mai comune unelte de putere din casa oricui. Este una din cele mai utile scule, fiind versatilă pentru mai multe utilizări și ușor de folosit pentru amatori. Bormașina are locul ei în orice trusă sau magazi, fiind indispensabilă și dând tuturor libertatea de a face schimbări în casă, de a redecora și remonta anumite piese, fără să fie nevoie neapărat de profesioniști. Faptul că alegi o bormașină cu acumulator este un bonus, făcând-o să fie wireless, bună oriunde, în orice spațiu și te ajută să nu mai fii dependent de priză.

 

 

 

 

 

 

  1. Fierăstrău pendular

 

Numit și fierăstrău vertical, fierăstrăul pendular este un instrument util în orice proiect DIY de exterior. Este folosit pentru tăierea și decuparea lemnului masiv, a placajelor de PAL, dar și pentru plastic, metal, cauciuc, ceramică sau alte materiale. Dimensiunea redusă și greutatea mică îl fac ușor de manevrat, bun pentru decupaje în modele și pentru orice spațiu din casă. Un fierăstrău pendular este bun pentru retușuri, este unealta artistului, având finețea pentru a crea ceva fin.

 

  1. Rotopercutor

 

Ciocanul rotopercutor este un instrument destinat unor situații mai dure decât o bormașină datorită puterii lui. Acesta este folosit pentru găurirea pereților de beton prin percuție și burghiu. Pe lângă ziduri de beton, poate fi folosit și pentru lemn, metal sau plastic dur, în anumite situații. În afară de percutare, este util și pentru înșurubare, fiind de neînlocuit într-o trusă de unelte. Utilizarea lui este ușor dificilă, mai ales la început, dar dacă te echipezi corect și ai răbdare, îl stăpânești din ce în ce mai bine cu fiecare utilizare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Polizor unghiular

 

Un polizor unghiular sau, pe numele lui popular, un flex, este absolut necesar într-o gospodărie. Acesta este folosit pentru tăierea, șlefuirea sau prelucrarea unor materiale. Un flex trebuie utilizat cu mare atenție și cu grijă, pentru ca tu să fii în siguranță – protecție pentru mâini și ochi, pentru a evita scânteile, așchiile și resturile. După fiecare utilizare trebuie curățat și aspirat, pregătit pentru următoarea utilizare. Un astfel de instrument ajută mult și în cazul proiectelor DIY și poate fi bun pentru creativitatea ta.

 

  1. Trusa cu unelte manuale de bază

 

E bine să ai mereu o cutie, o geantă cu unelte manuale de bază cu obiecte mici, dar cu importanță mare. Pentru început, ai nevoie neapărat de cheie fixă, șurubelniță, clește, patent, cheie dublă, ciocan, ruletă, cutter. Acestea stau la baza unei truse bine puse la punct și lasă loc și adăugării de noi piese și instrumente cu ajutorul cărora să poți meșteri orice ai nevoie.

Indiferent ce unelte algi pentru a începe să îți pui la punct trusa, fiecare are un rol important și îți poate fi de ajutor când te aștepți mai puțin. Dinamic – Electric este o platformă amplă de unelte și scule electrice, care pune la dispoziție zeci de modele și tipuri potrivite nevoilor tale.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com