Klaus Iohannis va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte a PNL

23 februarie 2013 11:060 comments

KlausKlaus Iohannis, primarul Sibiului, a declarat joi seara că va candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PNL, fiind pe lista susţinută de liderul Crin Antonescu. Astfel, „neamţul” va trebui sa-şi împartă atribuţiile de edil al oraşului Sibiu, funcţie la care nu vrea să renunţe, şi responsabilităţile care le va avea în partid, pe plan naţional.
Întrebat ce atribuţii va avea această poziţie ce urmează a fi înfiinţată prin modificarea statutului PNL, Iohannis a răspuns: “Prim-vicepreşedintele înlocuieşte atunci când este nevoie preşedintele, poate să preia orice atribuţie în cazul în care îi este delegată, iar atunci când preşedintele din varii motive – de exemplu de boală sau de plecare în străinătate – nu poate să acţioneze ca atare, prim-vicepreşedintele o face în locul lui”, a spus Iohannis.
Edilul oraşului Sibiu a declarat că nu ar refuza nici o eventuală funcţie de guvernator de regiune dar nici una de preşedinte de partid în cazul în care s-ar pune problema. „Dacă într-un viitor, cândva, se va pune problema preşedinţiei de partid, este posibil să fiu dintre persoanele care vor putea intra în discuţie, nu mai mult. Nu pot să formulez că visez la această funcţie, dar dacă odată se va pune problema, evident că voi fi dispus să discut chestiunea”, a afirmat acesta care a fost propus în 2008 variantă de prim-ministru dacă Mircea Geoană ar fi ieşit preşedinte.
Edilul Sibiului este satisfăcut de ceea ce a găsit la Bucureşti. “Am rămas chiar surprins de cât de bine am fost primit, le-am mulţumit colegilor, sper să am ocazia să o fac şi mâine. Nu a venit absolut nimeni să spună că i se pare suspect, toţi care au venit să-mi spună ceva m-au felicitat sau au spus că li se pare un lucru bun”, a relatat Iohannis.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com