PAMFLETUL ZILEI: Bye, bye revocare!

19 iunie 2018 09:180 comments

Marieta Avram, profesor doctor la Facultatea de Drept a Universității, susține că CCR în materia conflictului constituțional sunt doar definitive, nu și `general obligatorii`, astfel că președintele poate să ceară CCR să corecteze ”eroarea materială”.

Augustin Zegrean a afirmat, la Digi24: ”În deciziile CCR nu veți găsi cine ce trebuie să facă. De data aceasta a zis. Poate este mai bine așa. Caracterul general obligatoriu nu se schimbă. Nu știu ce vrea să spună doamna profesor când atrage atenția asupra acestui termen general obligatoriu.”

”Pentru că decizia spune ce are de făcut președintele, probabil că poate cere lămuriri din partea CCR, dar nu știu la ce eroare materială se referă doamna” a subliniat Augustin Zegrean.

În plus, se mai susține că doi dintre cei șase judecătorii CCR ce au susținut rezolvarea conflictului constituțional în favoarea ministrului Tudorel Toader au făcut opinii concurente. Speculația e că opiniile concurente ”au desființat” decizia majoritară, dar opiniile concurente sunt cele care susțin și cu alte argumente decizia luată. (ziarele)

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com