Trimis in judecata pentru violenta in familie!

5 octombrie 2020 20:542 comments

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 02.10.2020, trimiterea în judecată a unui inculpat în vârstă de 46 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie în modalitatea omorului şi violenţă în familie în modalitatea lovire sau alte violenţe, cu rechizitoriul întocmit fiind sesizat Tribunalul Alba.

            În fapt, s-a reținut că, la data de 15.03.2019, în timp ce se aflau la locuinţa comună de pe raza satului Cetea, comuna Galda, jud. Alba, inculpatul a agresat-o fizic pe mama sa în vârstă de 79 ani, iar la data de 19.03.2019, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a exercitat violenţe repetate şi de mare intensitate asupra aceleiaşi victime, cauzându-i multiple leziuni care au condus la decesul acesteia.

Inculpatul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. Menţionăm că, iniţial,  inculpatul s-a sustras urmăririi penale, părăsind teritoriul ţării, fiind arestat preventiv în lipsă, măsura preventivă fiind pusă în executare prin intermediul unui mandat european de arestare. Având în vedere complexitatea probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, care a presupus efectuarea mai multor expertize în diferite domenii de specialitate, măsura arestării preventive a fost prelungită succesiv, ulterior fiind înlocuită cu cea a controlului judiciar, ale cărei obligaţii au fost încălcate de către inculpat, care a părăsit iarăşi ţara, motiv pentru care acesta a fost din nou arestat preventiv în lipsă.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic, Poliţia Municipiului Alba Iulia şi Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul Naţional de Criminalistică – Serviciul de Cercetare la Fata Locului şi Serviciul de Biocriminalistică.

 

Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, sub nicio  formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com